www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Opruimactie en natuurwerkdag in het Zuigerplasbos

1 november 2018 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Op zaterdag 3 november vindt alweer de 8e editie plaats van de zwerfvuilopruimactie in het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos. Dit jaar vindt de opruimactie tegelijk plaats met de landelijke natuurwerkdag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur vinden tal van gratis activiteiten plaats om samen aan de slag te zijn in de natuur. Zo wordt er zwerfvuil opgeruimd in het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos onder begeleiding van gemeente Lelystad. Tegelijkertijd gaan wij aan de slag met lichte snoeiwerkzaamheden in het kader van de landelijke natuurwerkdag. Naast het opruimen en snoeien zijn er nog veel meer activiteiten namelijk: broodjes bakken boven een kampvuur, een boswezen of voerhanger knutselen of een boswandeling maken onder begeleiding van vrijwilligers van IVN. Iedereen is welkom om mee te doen!

Goed om te weten

  • De zwerfvuilopruimactie vindt plaats op zaterdag 3 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Verzamelpunt is bij de ingang van het Belevenissenbos (Veldweg 98 in Lelystad).
  • Draag stevige schoenen en warme kleding (houd de weersvoorspellingen in de gaten).
  • Alle activiteiten zijn gratis.

Lelystad schoon, heel gewoon

Zwerfvuil is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daarvoor niet zijn bestemd. Gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer heeft doorlopend aandacht voor de problematiek van zwerfafval. Het staat rommelig, het is slecht voor het milieu en het opruimen kost veel geld. De opruimactie in het Belevenissenbos vindt tweemaal per jaar plaats en werpt inmiddels zijn vruchten af: de hoeveelheid zwerfafval die vrijwilligers uit het bos ophalen neemt af. Desondanks blijft er genoeg over om alsnog op te ruimen. Wij hopen om samen met jullie het Belevenissenbos en Zuigerplasbos zaterdag 3 november weer een stukje schoner te maken.

Voor meer informatie zie de website van gemeente Lelystad

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog