www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Laatste fase werk Kromslootpark gestart

22 september 2020 Rob Koetsier in Flevoland

Na een korte pauze, zijn de werkzaamheden voor de herinrichting van het Kromslootpark weer opgepakt. Vanaf deze week vinden er weer baggerwerkzaamheden plaats.

Het baggeren van de waterpartijen in nodig zodat ze weer bevaarbaar en open zijn. Voor de uitvoering van de tweede fase van de baggerwerkzaamheden moesten wij echter wachten tot het voortplantingsseizoen van vogels, amfibieën en vissen voorbij was.

Bereikbaarheid
Het Kromslootpark blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Wel kan het zijn dat bezoekers werkverkeer en/of materiaal tegen komen. Wij zetten echter alles goed af om de veiligheid van de bezoekers van het park te borgen. Naar verwachting zijn de baggerwerkzaamheden voor december afgerond.

Over de werkzaamheden
Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere en J.P. Schilder B.V. zijn in september 2019 gestart met het project Herinrichting Kromslootpark-Zilverstrand. Het gaat om een vernieuwing van de bestaande sloten, bruggen en wandel- en fietspaden, waarmee een betere doorgang ontstaat. Het doel is de natuurwaarden en de recreatieve mogelijkheden van het gebied verder te vergroten.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waarvan dus nu de laatste is gestart. Bij het opstellen van de planning en fasering is rekening gehouden met verschillende ecologische aspecten zoals kwetsbare diersoorten en vegetatie, broedseizoen en het uitvliegen van jonge vogels.

reageren

geef een reactie

  • Clasien Geestman
    22 september 2020 om 10:50

    Dit is de boswachtersblog van ‘Flevoland’, althans, dat staat in de kop van deze pagina. Ik lees hem met plezier. Maar ik tref alleen berichten aan over Almere. Flevoland is veel groter dan alleen Almere.
    Hoe komt het dat ik over de andere gebieden in Flevoland niets lees?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog