www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Start bouw fiets- en voetgangersbrug Waterlandseweg

16 oktober 2020 Rob Koetsier in Flevoland

Afsluiting fietspad Leeuwerikpad in het Kathedralenbos

Van maandag 19 oktober tot half april is het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Almere afgesloten voor fietsers en wandelaars. Dit in verband met de bouw van de fiets- en voetgangersbrug tussen Stichtsekant en het Kathedralenbos. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Planning en traject

Op maandagochtend 19 oktober vanaf 07:00 uur starten de werkzaamheden en is het Leeuwerikpad gesloten tussen de Vogelweg tot vlak na de Groene Kathedraal. Half april 2021 gaat het pad weer open voor fietsers en wandelaars.

Werkzaamheden

Het komende jaar bouwt Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van provincie Flevoland een fiets- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere. Dit is ter hoog­te van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. Vanaf maandag 19 oktober wordt er gestart met het daadwerkelijk opbouwen van de brug. Hiervoor is het noodzakelijk om ruimte te creëren en de veiligheid van zowel de bezoekers van het gebied als het uitvoerend personeel te verzekeren.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor fietsers en wandelaars. Fietsers en wan­delaars vanuit Almere-Hout gaan via de N706 Vogelweg, over de Tureluurweg en het fietspad langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar het Leeuwerikpad richting de Groene Kathedraal. Voor fietsers en wan­delaars komend vanaf de Groene Kathedraal geldt dat zij via het Leeuwerikpad voor de Groene Kathe­draal, langs Dorpslandgoed ‘t Eemgoed naar de Tureluurweg gaan om richting Almere-Hout te komen. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven door borden. Wandelaars van de Kathedralenroute worden ter plaatse met routepaaltjes en pictogram omgeleid. Ruiters en menners kunnen gebruik blijven maken van de normale route via het ruiterpad.

Meer informatie

Via de Reimert App kunnen geïnteresseerden meer informatie lezen over deze afsluiting of de voort­gang van het project “Waterlandseweg fietsbrug” volgen. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore of de App Store.

reageren

geef een reactie

 • Ted
  17 oktober 2021 om 15:12

  Hallo, is er iets bekent over de datum dat het in gebruik word genomen? Onze dochter woont in Nobelhorst en wij in Huizen en het lijkt ons een kortere en ook leuke route om dat te fietsen.

 • H.C. van der Sanden / Heopa
  18 april 2021 om 14:32

  Op zaterdag 17 april 2021 weer even gekeken.
  Top het komt steeds dichter bij. ik ver heug me er op . het goede . en langverwachte bericht door te geven dat Almere een prachtig /mooie wandel / fiets roete er bij heeft gekregen. zie eerdere verslagen en de foto’s op heopa.nl gr van Heopa

 • Wim Jelgerhuis
  12 november 2020 om 15:42

  De vertraging voor lief nemend, is en blijft dit een fantastisch mooi project voor fietsers en wandelaars! Hulde voor de bedenkers, de financiers en de uitvoerenden. Ik verheug me op de opening?

 • Bobvan Dijk
  19 oktober 2020 om 23:58

  Inmiddels kom ik, al wandelend door het Kathedralenbos, werkverkeer tegen voor dit project. Het lijkt dat ze een shortcut nemen waar eigenlijk de Tureluurweg voor bedoeld is.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog