www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Is jouw hond de leukste aangelijnde hond van Almere?

7 maart 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Het broedseizoen staat voor de deur en dat betekent dat de natuur weer volop in leven komt maar ook erg kwetsbaar is. Hoog tijd om weer extra aandacht te geven aan de kwetsbaarheid van de kraamkamer van moeder natuur.

Er komen steeds meer meldingen binnen over honden die niet aangelijnd zijn en reeën opjagen. Reeën rennen zich letterlijk dood, het vluchten eindigt hangend in een raster, of ze worden aangereden of dood gebeten. En dan heb ik het nog niet eens over de broedende vogels gehad, want ook die lijden onder de verstoring van los lopende honden en er is een grote kans dat vogels hun nest verlaten.

Vanaf deze week starten wij dan ook met diverse acties in onze stadsbossen in Almere. Wij rijden meer rondes door onze natuurgebieden en gaan in het begin nog in gesprek met onze bezoekers. Uiteindelijk zal het gesprek overgaan in meer handhavingsrondes. Met deze acties hopen wij onze bezoekers meer bewust te maken van de kwetsbaarbaarheid van de natuur en dat iedereen er prima rekening mee kan houden.

 

Winactie

Ben jij een hondeneigenaar en is jouw hond altijd netjes aan de lijn (waar dit ook staat aangegeven)? Dan kan je mee doen met een toffe winactie. Deel een foto van jouw aangelijnde viervoeter en zet deze op Facebook of op Instagram. Gebruik hierbij de #hondaandelijnalmere en tag @Boswachter Amy in je bericht. Vergeet de locatie er niet bij te vermelden. Meedoen kan tot 3 april 2022.

Wat kan je winnen? Een excursie met boswachter Amy voor jou en jouw hond.

 

Samen de natuur beschermen

Tuurlijk zijn het niet alleen de honden die loslopen die voor overlast kunnen zorgen. Wij komen ook steeds vaker mensen tegen in onze terreinen die dwars door het bos lopen of na zonsondergang nog in de gebieden zijn. Ook dit zorgt voor veel verstoring.

Laten we met z’n alle de natuur beschermen zodat we er met z’n alle ook van kunnen blijven genieten en houd je dus aan de regels van het natuurgebied.

En mocht je nog tips nodig hebben:

Tips van de boswachter:

  • Blijf op de daarvoor bestemde paden.
  • Geef de natuur rust na zonsondergang.
  • Doe je hond aan een vaste lijn in de terreinen waar dit ook staat gegeven.
  • Mag je hond loslopen? Dan blijft hij onder appél.
  • Neem je afval mee naar huis

 

Kleine lettertjes van de winactie: Er worden 4 hondenbaasjes uitgekozen via de sociale media kanalen van Boswachter Amy Zeeman. Bij vragen kun je een berichtje sturen naar de boswachter of een mailtje naar almeerderhout@staatsbosbeheer.nl. Let op: Bij deelname aan de winactie wordt verwacht dat de hondeneigenaar de hond onder controle heeft bij andere honden en tijdens de excursie.

reageren

geef een reactie

  • Marijke
    7 maart 2022 om 10:05

    Dag Amy, wat een mooie blog heb je weer geschreven. Wat missen wij jou in Lelystad. Zou het mogelijk zijn om hier ook een verstandiger hondenbeleid te voeren?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog