www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Groen Flevoland Festival: Vrijwilligers bedankt!

24 oktober 2022 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

De groene organisaties in Flevoland, waaronder Staatsbosbeheer, kunnen tegenwoordig niet meer zonder vrijwilligers. Zij verzetten in hun vrije tijd enorm veel werk en daarvoor wilden we hen gezamenlijk op een bijzondere manier bedanken in de vorm van het ‘Groen Flevoland Festival’.

Bij de aftrap daarvan, op 7 oktober door gedeputeerde Harold Hofstra, benadrukten de bestuurders van de groene organisaties nog eens de onschatbare waarde van het groene vrijwilligerswerk. Als herinnering plantten vrijwilligers en bestuurders van alle organisaties samen de vorm van een kiekendief, hét symbool van Flevoland. Gegarandeerd 100 % biologisch geteelde bollen van een Europees gecertificeerde kweker, verantwoord dus om ze ook als presentje mee te geven aan alle aanwezigen. Dit werd het begin van een week vol leuke en uiteenlopende activiteiten op verschillende locaties, zoals excursies, lezingen, workshops en nog veel meer.

Elk wat wils

Staatsbosbeheer bood 5 activiteiten aan, in iedere beheereenheid eentje, die goed in de belangstelling lagen en waarvan sommigen al snel waren volgeboekt. Zo kregen we een derde van in totaal 250 vrijwilligers op bezoek, voor een groot deel van de andere organisaties. Precies waar we op hoopten, namelijk groene vrijwilligers samen bedanken en zo breed mogelijk laten zien wat er in de natuur van heel Flevoland te zien, te doen en te beleven is.

Deelnemers aan de excursie door het Almeerderhout. Foto: Boswachter Amy Zeeman

 

Op locatie

Onze boswachters, die als gastheer en gids op de verschillende locaties optraden, waren net als de vrijwilligers enthousiast. Boswachter Eric Nieuwland nam vrijwilligers mee op pluk excursie met de eco-kar door het Hollandse Hout. Ze maakten touwtjes van brandnetelvezels. “Het was ontzettend leuk om te doen en ik zou het zo weer doen. Vrijwilligers die hier vlakbij wonen waren verrast, ze zeiden: “Dat er zo’n mooi bosgebied om de hoek ligt, dat wisten wij helemaal niet”. Ook was er veel enthousiasme over het geven een plukexcursie, zo zei een vrijwilliger van Natuurmonumenten na afloop tegen me: “Dit gaan we bij ons ook doen!”.

Samen organiseren

Deze mooie vrijwilligersweek was alleen maar mogelijk door als groene organisaties samen op te trekken. We bedanken dan ook niet alleen de vrijwilligers voor hun komst en enthousiasme maar ook onze collega-organisatoren: Landschapsbeheer Flevoland, het Flevo-landschap, IVN Flevoland, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Natuurmonumenten Flevoland, Stad & Natuur en de provincie Flevoland.

Doe mee!

Ben jij ook iemand die het leuk vindt om buiten aan het werk te zijn of mensen te laten meegenieten van je kennis van en enthousiasme voor natuur? Word dan vrijwilliger. Kijk hier voor onze vrijwilligers vacatures of loop eens binnen bij onze buitencentra in Almere of in Lelystad.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog