www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Op zoek naar kabouters in ons sparrenbospaddenstoelenparadijs

13 oktober 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen
kabouterweek 2017

kabouterweek-2017 campagnebeeld

Wat is het toch leuk om met kinderen op pad de natuur in te gaan! Af en toe maak ik tijd om met een schoolklas of met een groep BSO-ers erop uit te trekken om te ontdekken wat er allemaal groeit en leeft. Daar word ik zelf enthousiast omdat kinderen zo spontaan kunnen reageren en ze me wijzen op bijzondere details. In deze tijd kan ik echter ook volwassenen in het bos als kinderen zo blij maken.

Vooral nù ben ik enthousiast mensen rond te kunnen leiden in ons sprookjesachtige sparrenbospaddenstoelenparadijs nabij het kabouterpad in Kolham. We hebben écht de meest bijzondere verschijningsvormen met bijpassende spannende namen. Wat dacht je van koraalzwam, kluifjeszwam, rupsendoder en aardsterren? Of de werkelijk hemels gekleurde valse kopergroenzwam?

Wil je  wat écht moois daarvan zien? Kijk dan maar op de website van Wilco van der Laan.

Kabouterweek van 14 t/m 29 oktober
Veel (groot)ouders gaan ook graag met hun (klein)kinderen de natuur in. Een leuke activiteit voor jonge kinderen van 3 – 7 jaar is het Kabouterpad: een leerzaam pad met kabouterpaaltjes, kaboutersporen en opdrachtjes onderweg. Tijdens de komende herfstvakantieweken organiseren we de Kabouterweek in heel Nederland; o.a. bij het Activiteitencentrum De Bosschuur in Lauwersoog en bij het Kabouterpad in ’t Roegwold.

paddenstoelen - vliegenzwam

Op zoek naar de schat
Tijdens de kabouterweek kun je op zoek naar de schat! Verstopt door de kabouters en het beste te vinden door… kabouters! Wanneer je de schat vindt, mag je deze houden. Ook mag je de puntmuts mee naar huis nemen als aandenken. De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar, maar oudere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Op kabouterweek.nl zie je waar de kabouterpaden zijn.

Winnen!
Iedereen die een dagje kabouterpad boekt, maakt kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning. Alle info kun je vinden op www.kabouterweek.nl. Daarnaast zijn we online op zoek naar Hollands Next Top Kabouter. Heb jij een te gekke foto van jouw kabouters tijdens een bezoek aan het kabouterpad? Deel ‘m dan via Facebook of Instagram  en wie weet is jouw kabouter het gezicht van de kabouterweek 2018.

Vrijheid en avontuur
Bij Staatsbosbeheer vinden we het heel belangrijk dat kinderen de ruimte hebben om de natuur spelenderwijs te ontdekken. Want spelen is genieten en geeft een gevoel van vrijheid en avontuur. Ook is het de basis voor leren en voor het ontwikkelen van een actieve, gezonde leefstijl. We hebben door het land inmiddels zo’n 30 speelbossen. Bij het Activiteitencentrum in Lauwersoog hebben we een huttenbouwbos waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Een betere combinatie is er dit zonnige herfstweekend niet:
Kom nù naar het bos: kabouters en hemelse paddenstoelen…!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog