www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Handhavingsborden in RivierPark Maasvallei

25 februari 2016 staatsbosbeheerlimburg in Limburg

Op dit moment worden in RivierPark Maasvallei handhavingsborden geplaatst bij de klaphekjes in Borgharen en Geulle aan de Maas. Hierop staan de basisregels vermeld die bij deze natuurgebieden horen. Wij plaatsen deze borden om aan wandelaars aan te geven dat ze van harte welkom zijn in het natuurgebied en voor wie het niet toegankelijk is.

Ook staat erop vermeld dat het gebied niet betreden mag worden van zonsondergang tot zonsopkomst. Dit is een voor Staatsbosbeheer ongebruikelijke regel maar wij hebben gekozen voor een eenduidig beleid samen met onze collega natuurorganisaties, Stichting Het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten, om van RivierPark Maasvallei één gebied te maken waarin dezelfde regels gelden.

IMG_0007

Deze regel is onder andere bedoeld om te voorkomen dat er ongewenste activiteiten plaats kunnen vinden zoals vissen of kamperen in de nachtelijke uren. Op deze manier hebben wij de mogelijkheid om te handhaven bij avondactiviteiten en nachtactiviteiten die niet in het gebied thuishoren.

 Geniet van het gebied!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog