www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Een goed 2017 toegewenst door de West Brabantse boswachters!

4 januari 2017 Boswachter Anneke Oomes in Noord-Brabant

Namens alle boswachters van West Brabant wil ik u een heel goed 2017 toewensen. We hopen dat u vaak zult genieten in de prachtige West Brabantse natuur!

De laatste weken van december en de eerste weken van januari zijn voor ons altijd hectisch. Er moeten zaken worden afgesloten en tegelijkertijd starten we weer allerlei nieuwe dingen op en ondertussen gaat natuurlijk ook al het reguliere werk gewoon door. En net als bijna iedereen, willen de meeste boswachters ook een paar dagen vrij zijn om de feestdagen door te brengen met familie en vrienden. Het is nu 4 januari en het team is weer compleet. Hét ideale moment om bij elkaar te komen en onze doelen voor 2017 op een rijtje te zetten en met elkaar af te stemmen. Welke werkzaamheden worden dit jaar verwacht? Welke personele inzet is daarvoor nodig en wat is de beste tijd om het werk uit te voeren?

Terugblik
Tijd om terug te blikken naar het vorige jaar is er bijna niet maar toch dwingen we onszelf om dat wel te doen. We kijken terug naar dingen die niet helemaal goed verliepen en leren hoe het voortaan beter kan maar we kijken ook vooral terug op onze successen. Daar is zoveel energie uit te halen! Zo kijken we terug op een hele geslaagde lichtjeswandeling door het Mastbos met ruim 2200 betalende deelnemers. De volledige opbrengst komt ten goede aan Serious Request 2017…de actie waarmee het Rode Kruis geld inzamelde om longontsteking te bestrijden. De definitieve afrekening moet nog komen maar duidelijk is al wel dat het streefbedrag van 10.000 euro ruim wordt overschreden! Wat een succes! Dit was nooit mogelijk geweest zonder de inzet van de vele onmisbare vrijwilligers die zich voor dit evenement ingezet hebben.

Vrijwilligers
Onze vrijwilligers verdienen sowieso een standbeeld. Want niet alleen bij evenementen zijn ze van onschatbare waarde, ook op andere vlakken zijn ze een enorme steun. Alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om natuur te onderhouden, vuil te ruimen, archieven op orde te houden, voorlichting te geven…enz…enz….zijn zo belangrijk! We kunnen onze waardering niet vaak genoeg uitspreken en sluiten dit eerste blog van 2017 dan ook af met een hele diepe buiging en een welgemeend dankjewel voor onze vrijwilligers!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog