www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Reewildtelling op het Springendal

14 april 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Het eerste weekend van april is de jaarlijkse reewildtelling weer geweest op het Springendal. Samen met leden van de WBE (wildbeheereenheid) Tubbergen en Ootmarsum telt Staatsbosbeheer de reeën om zo een beeld te krijgen van de populatie omvang en eventuele bijzonderheden.

Het is tijdens de telling soms goed zoeken om reewild te zien, de “schut” kleuren doen namelijk hun werk goed, zoals te zien op de foto! Dit is een reegeit, dus een vrouwelijk ree. Dat kun je zien omdat het gewei ontbreekt of aan de achterkant aan het zogeheten “schortje”.
Het is tijdens de telling soms goed zoeken om reewild te zien, de “schut” kleuren doen namelijk hun werk goed, zoals te zien op de foto!
Dit is een reegeit, dus een vrouwelijk ree. Dat kun je zien omdat het gewei ontbreekt of aan de achterkant aan het zogeheten “schortje”.

Dit jaar is er ook een mooie samenwerking ontstaan met de WBE! Zo zijn er op het Springendal speciale wildspiegels geplaatst langs de Hooidijk. Doel hiervan is het aantal stuks valwild (wild dat sneuvelt in het verkeer) te reduceren. Onderstaand artikel vertelt daar meer over:

http://www.openronddeessen.nl/nieuws/natuur-milieu/de-jacht-op-verkeersveiligheid-voor-mens-en-dier

Jeroen Buunen                                                                                                    Boswachter Twente

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog