www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gastblog: hardlopers zorgen voor een schoon Springendal

8 februari 2018 boswachters in Overijssel
afvalruimen

Het is vrijdagmiddag half twee en zes fanatieke dames van OLC verzamelen zich bij de beheerlocatie aan de Hooidijk te Hezingen. Het doel van deze middag is hun vaste trainingsrondje te ontdoen van zwerfvuil. Het idee ontstond spontaan, iedere keer als ze hun rondje over het Springendal lopen zien ze veel zwerfafval liggen.

Onder het motto; een goed voorbeeld doet goed volgen, wordt het initiatief geboren om een middag de handen uit de mouwen te steken en zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Hiervoor werd contact opgenomen met boswachter Jeroen Buunen. Hij was gelijk blij met deze mooie actie en het aanbod en vroeg mij om deze actie te begeleiden.

Aan de slag!

De dames van OLC (Ootmarsumse Lopersclub ’93) heb ik ontvangen en onder het genot van een kop koffie zijn de taken verdeeld. Vervolgens is de route uitgestippeld en toen aan de slag!
Op deze wijze is de hele route geschoond van zwerfafval. Wat de dames opviel zijn de positieve opmerkingen van de wandelaars die ze deze druilige middag tegenkwamen. De opbrengst van deze middag betrof maar liefst vijf zakken met afval. Deze zijn uiteraard aan het eind van de middag in de container.

Ik heb de dames namens Staatsbosbeheer bedankt voor hun inzet. Het is een prachtig initiatief al zeg ik het zelf. Met een goed gevoel hebben beide partijen afscheid van elkaar genomen en wie weet krijgt deze mooie actie nog een vervolg.

Groet van Paul Brandehof, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer Twente

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog