www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Ont-moeten

25 mei 2022 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Mijn hoofd is nog vol met indrukken van de landelijke ontmoetingsdag Staatsbosbeheer. Wat was het een heerlijke ongedwongen dag. In de zon, met een groot kleurrijk gezelschap, je verhalen delen en vooral ont-moeten.

Het stadslandgoed in Almere staat vol themastandjes; natuureducatie, natuurinclusieve landbouw, duurzaamheid, opleidingen en meer. Natuurlijk is er een officieel welkom, een woord van de directeur Sylvo Thijssen met terugblik op coronatijd en een blik vooruit. Zelfs minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof is aanwezig en houdt een speech waarin ze vertelt wat haar eerste natuurherinneringen waren en hoe zij de toekomst ziet. De woorden geven richting aan waar we naar toe willen in de toekomst en wij mogen haar vragen stellen.

Na dit officiële gedeelte begint het pas echt. Het ont-moeten. Wat hebben we elkaar lang niet gezien. Ik spreek collega’s uit alle streken van het land. De gebieden verschillen soms sterk van elkaar. De Oeverlanden Hollands Diep, Zuid Holland, onder de rook van Rotterdam.  Ik zou nooit op het idee komen daarheen te gaan, maar mijn collega boswachter vertelt enthousiast over de invloed van eb en vloed en rietlanden. Collega uit Brabant vertelt over zijn contacten met boeren en de mooie samenwerking daar. Collega uit Groningen vertelt over zijn avontuurlijke expedities naar Rottumeroog, het wadlopen en de kunst om de getijden goed in de gaten te houden. Ook ontzettend leuk om de mensen te spreken die ons boswachters ondersteunen met adviezen, ICT of anders.

Ik ben zo in de ban van alle verhalen dat ik niet meer toekom aan de vele leuke activiteiten die er zijn georganiseerd. Nou ja, ik melk nog een koe – breng het er erg beroerd vanaf moet ik zeggen – en gooi een strozak over een enorme hindernis. Dit laatste zonder enige aanleg, gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Ook bezoek ik nog een aantal stands, maar mijn hoofd zit vol.

Ervaringen delen en gewoon samen zijn, is al zo waardevol. Het is het echte ont-moeten, niet rennen om zoveel mogelijk te doen, je moet niets. Zo af en toe een ont-moetingsdag kan ik u aanraden. In het bos, op de heide, aan het strand…. Heerlijk in de natuur!

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog