www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Nieuw

17 januari 2023 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Foto: Adrie Eising

Ik stel de start in dit nieuwe jaar nog even uit. Probeer tijd te rekken, ben er nog niet helemaal klaar voor. Tijdens de feestdagen liep het werk nog aardig door en ik mis de pauzestand. Het oude afsluiten en dan even niets. Gewoon even niets, voordat het nieuwe begint. Ik probeer een soort tijdloze bel te creëren.

Zou de natuur dat ook zoeken? Een soort tijdloze bel? Een rustperiode van even niets? Zo was het wel bedoeld, ooit. Een aantal weken flinke winter, sapstromen van bomen lagen stil, dieren gingen in winterrust, alles verstilde.

Het zou voor ons mensen ook goed zijn misschien. Behalve fysieke rust, ook even ons hoofd stilzetten. Even geen meningen roepen, geen protesten en geen heftige discussies op social media. Gewoon even zwijgen en je hoofd resetten. Dan vanuit die tijdloze bel weer blanco beginnen. Verwonderen, informeren, luisteren, om vervolgens opnieuw je mening te kunnen vormen en van daaruit met nieuwe plannen te komen.

Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd in de natuur. Er zijn zandplekken gemaakt voor de zandhagedis, er zijn sinds jaren weer veel nieuwe jeneverbessen opgekomen en er zijn mooie samenwerkingsverbanden ontstaan, waaronder de samenwerking met Binnenwerk.

Binnenwerk is een organisatie die duurzame banen creëert voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook bij Staatsbosbeheer in Salland starten we in januari met een team. Zij gaan ons helpen in het bos- en natuurbeheer. Dit is een mooi begin van een nieuw jaar.

Ik blijf nog even in mijn tijdloze bel en neem me voor, zodra ik eruit kom, met frisse blik en nieuwe energie mijn prachtige werk te hervatten.

 

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    17 januari 2023 om 16:20

    Dag Ine,
    Een goede ‘reset’ gewenst en beste wensen voor een gezond, vredig en 2023 in de natuur!
    Roelof

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog