www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Fietstocht Landschapsbeheer en biodiversiteit in Haaksbergen

31 mei 2023 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Op zaterdagmiddag 3 juni a.s. wordt er in Haaksbergen door de Groene Waaier een Fietstocht met als thema 'Landschapsbeheer en Biodiversiteit' georganiseerd. Boswachters van Staatsbosbeheer zijn die dag aanwezig in het Haaksbergerveen om meer informatie te geven over het natuurherstel in het Haaksbergerveen.

U kunt tussen 12.00 en 13.00 uur starten aan de Botterkolk aan de Oliemolenweg in Haaksbergen. Er is een routebeschrijving verkrijgbaar van de ongeveer 30 kilometer lange fietsroute. Op de route die door de fraaie natuurgebieden rond Haaksbergen voert, staan op verschillende punten boswachters en andere voorlichters, die u informatie geven over het beheer en de biodiversiteit in de gebieden.

Dit jaar komen de vloeiweiden op het Lankheet, het natuurherstel in het Haaksbergerveen, het beheer door begrazing bij de Schaapskooi en de omzetting en vernatting van landbouwgronden in het Buurserzand aan de orde. De inwendige mens kan onderweg verzorgd worden bij de Schaapskooi en het voorlichtingscentrum De Wakel van Natuurmonumenten in het Buurserzand.

Omdat de Groene Waaier een lokale stichting zonder winstoogmerk is zijn er aan de deelname geen kosten verbonden. Een vrije gift of donatie aan de Groene Waaier, als bijdrage in de kosten, wordt uiteraard zeer gewaardeerd.

Over de Groene Waaier
De Groene Waaier is een samenwerkingsplan/-initiatief tussen de drie belangrijkste organisaties op natuurgebied in Haaksbergen: Het Lankheet, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

De Groene Waaier heeft als doel om zowel natuurgebieden als het bedrijfsleven, de industrie, horeca, sportverenigingen, de gemeente Haaksbergen en betrokken burgers met elkaar te verbinden, waarbij de waarden van natuur en landschap voor Haaksbergen en omgeving steeds centraal staan. De Groene Waaier wil uitgroeien tot/is een community, die samenwerkingsinitiatieven ontplooit op het gebied van:

  • natuur & landschap
  • cultuur & recreatie
  • economie & beleid

Meer informatie over de Groene Waaier is te vinden op www.degroenewaaier.nl

reageren

geef een reactie

  • Janske
    3 juni 2023 om 20:32

    Mijn ouders (80 en 83) hebben vandaag deze tocht gefietst en hebben echt genoten! Veel meegekregen over de omgeving, mooi en interessant. Ze gaan ‘m zeker nog eens fietsen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog