www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Natuurhelden gezocht voor nieuw beleefpad (7-12 jaar)

12 oktober 2023 boswachters in Overijssel

Beeld je in: er is een verschrikkelijke storm onderweg, die steeds erger wordt. Bomen, planten en dieren zijn in gevaar. De enige manier om de natuur te redden is door gebruik te maken van weermachines die door heel Nederland verspreid zijn. Wie kan de geheime code van deze machines kraken en beschermt zo de natuur? Dát is de opdracht bij Code S.T.O.R.M, een unieke belevenis bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug voor kinderen tussen de 7-12 jaar, georganiseerd door de boswachters van Staatsbosbeheer en Wereld Natuur Fonds.

 

Staatsbosbeheer en Wereld Natuur Fonds zijn met man en macht aan het werk om op tijd alle weermachines te activeren, maar komen handen tekort. Ze zijn op zoek naar kinderen met een groen hart om ze uit de brand te helpen. Alleen echte natuurhelden kunnen achter de activatiecode komen en zo de weermachine op tijd aanzetten.

Escape room 
De beleving duurt ongeveer 90 minuten waarbij je 2km wandelt in een bosrijk gebied en tussentijds verschillende “escape room” opdrachten doet die +/- 500 meter uit elkaar liggen. Door het bekijken van video’s die getoond worden via QR-codes op paaltjes en informatie die in de “echte wereld” verstopt zijn verzamelen ze de juiste informatie voor de activatiecode. Doen deze “natuurhelden” dit met succes, dan kan de kist met de weermachine geopend worden en de machine geactiveerd.

Voor wie?

De route is gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar en is vooral leuk om in groepsverband (vanaf 2 personen) te doen. Leuk voor het gezin, maar ook zeer geschikt voor kinderfeestjes en scholen.

Boeken 

De route is €6,50 per kind, en te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/codestorm. Voor scholen is een groepskorting mogelijk (meer informatie, buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl). Voor het scannen van de QR-codes heeft elk groepje een (goed opgeladen) smartphone nodig.

reageren

geef een reactie

  • Gerrit
    12 oktober 2023 om 17:14

    Jammer dat dat ze geen hut ivm de storm ondergronds moeten afmaken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog