www.boswachtersblog.nl/ Texel

Bijzondere excursies: vogels in het ontwakend duin en kleurige orchideeën

13 april 2018 Boswachter Charlotte Biskop in Texel

Op excursie door de Muy op Texel

De temperatuur stijgt, vogels zingen uit volle borst en de natuur op het eiland groeit en bloeit. Wil je optimaal genieten van het voorjaar? Meld je dan aan voor de speciale vogel- of orchideeënexcursies van Staatsbosbeheer.

De natuur op Texel is altijd mooi, maar sommige momenten zijn extra bijzonder. En die momenten delen we natuurlijk graag met jou. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ga je twee uur op pad om de schoonheid van het eiland te beleven.

Vroege vogels in het ontwakend duin

Tijdens deze bijzondere excursie hoor bij de opkomende zon de eerste nachtegalen zingen in een van de mooiste natuurgebieden op Texel. Samen met de gids beleef je de overgang van nacht naar dag in het prachtige duingebied van de Muy. Al wandelend wordt je begroet door de bruine kiekendief, je hoort de roodborsttapuit en de tjiftjaf en in de Geulplas kom je lepelaars tegen. En dat is nog maar het begin. Een unieke ervaring, dat wordt het sowieso.

Deze excursie wordt alleen gegeven op 17 april en 1 en 8 mei, van 06.00 tot 08.00 uur
Boek deze excursie nu online

Gevlekte orchissen in de Muy op Texel

Beleef een Texelse schat: de wilde orchideeën

Ze zijn een bijzonder en kleurrijk element in de duinvalleien van de Muy: de wilde orchideeën. Ga met de gids op pad en geniet van de gevlekte rietorchis die het landschap roze kleurt. Je komt ook de breedbladige orchis en de vleeskleurige orchis tegen. En misschien zelfs de eerste exemplaren van de welriekende nachtorchis. Deze wilde schoonheden zijn op zichzelf al een reden om Texel te bezoeken.

Deze excursie wordt alleen gegeven op 12 en 19 juni, van 10.00 tot 12.00 uur
Boek deze excursie nu online

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog