www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

30 libellensoorten in het Leersumse Veld

27 november 2015 staatsbosbeheerutrecht in Utrecht

Vaak hebben mensen het idee dat een boswachter alleen maar buiten is. Helaas… dat is al lang niet meer zo. Ook wij hebben onze overleggen en administratie te doen. Des te fijner vind ik het wanneer op een kantoordag een enthousiaste vrijwilliger binnenkomt met een mooie waarneming. Jan Katsman is zo’n vrijwilliger. Hij inventariseert voor ons onder andere libellen in het Leersumse Veld. Regelmatig houdt hij ons op de hoogte van wat hij allemaal waarneemt in het veld. En bijna altijd heeft ie de gevonden beestjes voor ons op prachtige foto’s. Zoals deze zwarte heidelibel.

zwarte heidelibel foto: jan Katsman
zwarte heidelibel. foto: Jan Katsman

Bovendien schrijft ie van elk jaar een verslag. Van 2015 staat het nu op zijn blog, onder de voorgaande jaren. Dit jaar maar liefst 30 soorten die in het Leersumse Veld waargenomen zijn. Dat is zo’n beetje de helft van alle soorten die in Nederland voorkomen, een mooi resultaat!
Lees hier het hele verslag.

Boswachter Nadja Lankamp

reageren

geef een reactie

 • jan katsman
  27 november 2015 om 20:08
  • staatsbosbeheerutrecht
   29 november 2015 om 12:37

   Met dank aan jouw mooie verslag, Jan!
   Nadja

  • Anneke
   31 mei 2019 om 22:49

   Ik weet niet waar ik dit bericht moet plaatsen, dus doe het maar hier.
   Ik heb een vraag voor Jan Katsman, heb een libelle gezien en met mijn telefoon gefotografeerd , ik heb het libellen boek maar kan de libelle niet vinden….
   Ik zougraag willen weten welke het is.
   Groet anneke

  • Boswachter Corien Koreman
   13 juni 2019 om 15:17

   Beste Anneke, stuur mij maar even een mail, dan breng ik je in contact met jan! c.koreman@staatsbosbeheer.nl Hartelijke groet! Corien Koreman

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog