www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Als bomen konden praten

21 september 2016 Boswachter Nadja Lankamp in Utrecht

Zelf ben ik niet speciaal geïnteresseerd in oorlogsgeschiedenis. Maar onlangs ging ik mee met Jos Rams, een Staatsbosbeheervrijwilliger die veel weet van oude en koude oorlogen. Hij heeft van alles uitgeplozen over het Leersumse Veld in oorlogstijd. Aanstaande zaterdag geeft hij hierover een excursie, en wij liepen de route voor.

Het liefst steek ik mijn kop in het zand voor (oorlogs)geweld. Maar nu werd ik geraakt, door de verhalen. Verhalen over de militairen en over het verzet. Maar ook over de plaatselijke bevolking en over Valkenheide.

Door de verhalen van Jos ging de geschiedenis leven. Ik kon me voorstellen hoe het geweest moet zijn. De ontberingen en soms de verveling. De angst en de bezorgdheid, in één geval zelfs jaren na de oorlog nog. Wat oude bomen hier hebben zien gebeuren.

Wil je ook meer weten over de geschiedenis en er misschien door geraakt worden, dan kan je nog mee. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Boswachter Nadja

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog