www.boswachtersblog.nl/ Utrecht

Even voorstellen

16 november 2016 Boswachter Wanda Floor-Zwart in Utrecht

Mijn naam is Wanda en ik ben sinds 1 Juni werkzaam bij Staatsbosbeheer als Boswachter ecologie.

Na een paar verschillende werkgevers in het natuurbeheer en/of natuurwetenschappelijk onderzoek ben ik terecht gekomen bij Staatsbosbeheer in deze prachtige provincie. Wat een geweldige verscheidenheid aan terreinen en diens natuurlijke bewoners, afgewisseld met een rijke cultuur en historie.

‘Voorliefde’

Door mijn functie als boswachter in gemeente Ede heb ik bijna 10 jaar lang in de bossen rondgelopen en vanuit de verschillende toegekende functies (recreatie, cultuur, ecologie, houtoogst)allerhande werkzaamheden gedaan. Maar de voorliefde lag bij flora en fauna (inventarisatie) en ben van daaruit gaan verdiepen in oa. roofvogels, vlinders en libellen. Ik inventariseerde zelf en waar mogelijk hielp ik met ringen van jonge vogels, assisteerde in onderzoeken in eigen terrein etc.

‘Er is nog zoveel te ontdekken!’

Door het wetenschappelijk onderzoek en veld- en labwerk bij Stichting Bargerveen is voor mij de wereld van de macrofauna opengegaan. Niet alleen de enorme diversiteit aan insecten maar ook pracht aan kleuren en bijzondere kenmerken die sommige dieren hebben ontwikkeld zijn enorm fascinerend. Een verborgen wereld die oh zo belangrijk is en aan de meeste medemensen (door onze dagelijks beslommeringen oa.) volledig voorbij gaat. Er is nog zo veel te ontdekken!

Wie weet tot ziens in een van onze gebieden als bezoeker of als vrijwilliger uiteraard !

Boswachter Wanda

reageren

geef een reactie

  • Cor
    13 december 2016 om 15:49

    Mooi, ziet er weer uit zoals ik jou het liefste zie.

  • Jan
    6 december 2016 om 23:24

    Welkom!Grappig. Heb je al wel eens gezien, maar dit systeem accepteert mij niet.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog