www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Uitkijktoren Kootwijkerzand ligt plat!

13 mei 2016 in Veluwe

Maandagochtend 9 mei hebben we de uitkijktoren op het Kootwijkerzand afgebroken. Zeventien jaar lang hebben bezoekers van de uitkijktoren kunnen genieten. Door houtrot was de toren niet meer vellig en is besloten tot sloop. Het afscheid van het unieke uitzicht op het Kootwijkerzand is hopelijk tijdelijk, want we zijn bezig met de voorbereiding voor een nieuwe uitkijktoren. Om de nieuwe toren te realiseren is nog wel geld nodig. Sponsoren worden gezocht en een crowdfundingactie wordt gestart. Hoe meer mensen iets bijdragen, hoe eerder we de nieuwe uitkijktoren kunnen realiseren!

De uitkijktoren ligt plat...
De uitkijktoren ligt plat…

Samen met ondernemers uit de streek zijn ideeën uitgewerkt in een nieuw ontwerp. Inmiddels is ook een deel van het budget binnen om de nieuwe uitkijktoren te kunnen realiseren. Met crowdfunding willen we een deel van het budget voor de toren binnen halen. Deze week zal daarvoor een campagne worden opgestart via sociale media. We hebben hulp nodig van u, als bezoekers en bedrijven. Via het Buitenfonds kan iedereen die houdt van deze plek een bijdrage leveren aan de nieuwe uitkijktoren.

Hopelijk kunnen we snel een nieuwe bouwen
Hopelijk kunnen we snel een nieuwe bouwen

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hierdoor kunnen projecten gerealiseerd worden die buiten de reguliere financiering vallen. Zoals deze uitkijktoren met uitzicht over het uitgestrekt stuifzandgebied, ook wel de ‘Woestijn van Nederland’ genoemd. Een belevenis voor de bezoekers aan de Veluwe, die we graag willen blijven bieden. Helpt u mee?

Bekijk hier mijn persoonlijke oproep in beeld en geluid:

Boswachter Laurens Jansen

reageren

geef een reactie

  • joas
    30 maart 2021 om 13:40

    we moeten beter op de toren letten

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog