www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo in het teken van schapen, kuddebeschermingshonden en wolf.

15 juni 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op Vaderdag, zondag 19 juni, organiseren we van 11:00 tot 16:00 uur weer de schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo. Deze dag staat naast de hoofdrolspelers, de schapen, ook in het teken van kuddebeschermingshonden en de wolf. Natuurlijk zijn er ook verschillende activiteiten voor jong en oud, en er is een kleine Veluwse markt. De entree is gratis, maar voor deelname aan een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

Hoe wolven en schapen samenleven op de Midden Veluwe

Dit jaar besteden we extra aandacht aan de aanwezigheid van de wolf in ons gebied. Hoe zorgen wij ervoor dat wolven en schapen zonder conflicten samen leven op de Midden Veluwe? Verschillende organisatie zoals Wolven in Nederland en Canine Efficiency kunnen je alles vertellen over de wolf en de inzet van kuddebeschermingshonden bij de schaapskudde van Hoog Buurlo.

 Première mini documentaire: Werk aan de Wolf

Op de schaapscheerdersdag wordt elk uur de mini documentaire Werk aan de wolf vertoond van filmmaker Martien de Man. Martien volgde het afgelopen jaar onze schaapskudde en de twee kuddebeschermingshonden Nora en Ravi. Bekijk hieronder de trailer van de mini documentaire: Werk aan de Wolf.

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo.

Datum: zondag 19 juni 2022
Tijd: van 11.00 – 16.00 uur
Vervoer: kom liefst op de fiets
De entree is gratis, maar voor deelname aan een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage. De Schaapscheerdersdag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog