www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Kabouterweek in Boswachterij Noordwijk van start op 2 mei 2015

28 april 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Met je kabouters naar de duinkabouters bij Strandplaats Nederzandt
Nog even en dan gaat de allereerste Kabouterweek van Staatsbosbeheer van start. In deze week krijgen kinderen en hun ouders de kans om in het mooiste natuurgebied van Zuid-Holland te speuren naar sporen van Dirk de Duinkabouter. En dat niet alleen, want in het duin van Noordwijk zijn kabouterschatten verstopt. Ook voor de ouders is er genoeg te beleven, want zij maken kans op een prachtige prijs. Kijk voor een voorproefje van de Kabouterweek op www.kabouterweek.nl.


Paddenstoelen en grassprietjes
De Kabouterweek loopt van 2 tot en met 10 mei en valt precies in de meivakantie. Een perfect moment om kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar te trakteren op een leuk en leerzaam uitje naar het Kabouterduin nabij St(r)andplaats Nederzandt. Daar speuren zij met hun (groot)ouders langs uitgestippelde routes – de kabouterpaden – naar kaboutersporen. En dat is een kwestie van goed opletten, want konijnenholen met kleine voetsporen en platgetrapte grassprietjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van Dirk de Duinkabouter en zijn vrienden…

Uitsluitend in de Kabouterweek
Dat speuren naar kaboutersporen doen de kinderen natuurlijk in een gepaste outfit. Dus krijgen ze vooraf een rode puntmuts en een knapzak. Als beloning voor hun speurwerk mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze nog extra aandenken. In de Kabouterweek is de speurtocht bij Nederzandt trouwens nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er schatten zijn verstopt langs de kabouterpaden. Wat er in zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een zeer toepasselijke verrassing!

Win een weekendverblijf!
Ook voor de (groot)ouders is er tijdens de Kabouterweek een leuke verrassing: zij maken kans op het winnen van een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer, midden in de natuur. Bij de informatiebalie van St(r)andplaats Nederzandt kan iedereen zich aanmelden voor deze winactie. Wie zeker wil zijn van een plek, kan boeken via www.kabouterweek.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om spontaan langs te komen. Meer informatie over het Duinkabouterpad in Boswachterij Noordwijk is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin/kabouterpad-hollands-duin

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog