www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

In memoriam: Jenny van Leeuwen

4 oktober 2019 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland
boswachter Jenny van Leeuwen

Op 3 oktober 2019 bereikte ons het droevige bericht dat onze boswachter Jenny van Leeuwen plotseling is overleden. Jenny was één van de bekendste gezichten van Staatsbosbeheer.

Sinds 2008 werkte Jenny bij onze organisatie. Ze sprak in blogs, tijdens excursies en in de media altijd met grote trots en liefde over haar werkgebieden: het Haagse bos en omstreken. Vanuit haar betrokkenheid en liefde voor de natuur wilde ze graag mensen, vooral kinderen, kennis laten maken met de bijzondere natuur in haar gebieden. Ze had de gave en het enthousiasme om duidelijk te maken waar het over ging en mensen mee te nemen in haar eigen verwondering.

Een enorm groot verdriet heeft ons overvallen. We leven mee met haar naasten; haar vriend, ouders en haar familie, maar ook met haar directe collega’s. Het overlijden van Jenny is onwerkelijk en we zullen haar ontzettend missen.

Als je een bericht wilt achterlaten voor haar familie en collega’s, dan kan dat onder dit blogbericht, via ‘reageren’.

Ter nagedachtenis aan Jenny heeft Staatsbosbeheer in het Haagse Bos en in de Wilck een herdenkingsbank geplaatst.

Meer informatie over deze banken vindt u op bijgaande downloadbare poster

Herinneringsbanken Jenny van Leeuwen 

reageren

geef een reactie

 • Jack
  19 oktober 2019 om 12:30

  Heel veel sterkte voor familie, vriend en collega’s. Ik kende haar niet persoonlijk maar te lezen aan de vele reacties heeft ze veel mensen weten te raken met haar passie, de natuur. De natuur is het eeuwige decor van ons bestaan.

 • Annet
  12 oktober 2019 om 18:08

  Ongelofelijk, het mooiste beroep van de wereld en dan zo plotseling verdwenen. Partner en familie heel veel kracht dit intens grote verdriet en plek te geven,

 • Nelleke den Boon
  9 oktober 2019 om 19:20

  Lieve Jenny, wat zullen we je missen. Je was een prachtige vrouw met een enorme passie voor de natuur, die je graag én heel mooi overbracht aan bezoekers van het Haagse bos, schoolkinderen, deelnemers excursies etc. Je was altijd in voor nieuwe ideeën om mensen vaker de natuur te laten bezoeken en de waardering voor natuur te vergroten. Rust zacht en heel veel sterkte gewenst voor je vriend, familie, vrienden en naaste collega’s.

 • ATV Eigen Arbeid
  9 oktober 2019 om 16:28

  Namens alle leden van ATV Eigen Arbeid willen wij de naasten van Jenny van harte condoleren met dit grote verlies! Jenny is bij onze vereniging zeer actief geweest in de zin van excursies en rondleidingen. Vele leden van onze vereniging hebben dankzij haar enorme betrokkenheid en inzet veel mogen leren van de natuur! Jenny, wij kunnen jou niet vergeten! Bedankt voor al die mooie momenten!

 • Polderflora - Alphen aan den Rijn
  9 oktober 2019 om 08:34

  Wat een vreselijk droevig bericht, het Zaanse Rietveld wordt nooit meer hetzelfde zonder jou…. Wij hebben genoten van je inspirerende verhalen en je grote enthousiasme waarmee je vanaf de camping op pad ging met de kleine hulpboswachters.

  Veel sterkte voor familie, vrienden en collega’s.

 • Bert de Zeeuw
  8 oktober 2019 om 21:41

  Jenny, verslagenheid toen ik afgelopen vrijdag het verschrikkelijke bericht vernam dat je plots ons was ontvallen. Jenny jij was altijd zo bevlogen met de natuur in het Haagse Bos en daar ook ver omheen. Vele voetstappen staan er in de gebieden waar jij werkzaam was. Vele mensen konden jou als de bevlogen jonge vrouw van het bos. Ook als collega zo betrokken bij het werk wat je zo graag deed. Veel te jong ben je van ons heengegaan. Je vriend, je ouders, je familie, je collega’s, en kennissen en ieder welke ik vergeten ben wil ik hierbij heel veel sterkte toewensen de komende tijd.

 • Els van Venetië
  8 oktober 2019 om 10:25

  Verslagenheid overheerst bij mij na dit bericht van het onverwacht overlijden van Jenny.
  Ik denk terug aan de momenten met haar in de natuur, zoals onze tocht door het Haagse Bos, drie jaar geleden. Als redactielid van Veldpost, het vrijwilligersblad van Staatsbosbeheer, interviewde ik Jenny. Ze sprak over haar werkgebieden in Zuid Holland als ‘haar pareltjes’….. Voor mij was ze zelf ook zo’n pareltje.
  Ik wens allen die haar dierbaar zijn sterkte bij het omgaan met dit verlies.

 • Thijmen
  7 oktober 2019 om 23:07

  Lieve Jenny,

  Ik ga je missen! We spraken een paar keer per jaar af om bij elkaar in het werkveld te kijken. De gesprekken, de mooie momenten en de gave plekken rondom den Haag ga ik niet vergeten. Waren er maar meer boswachters met jouw passie en bevlogenheid!

  Directe collega’s en familie ik wens jullie sterkte met het verwerken dit verlies. Ze was een fantastisch mens!

 • Annemieke
  7 oktober 2019 om 18:54

  Wat vreselijk verdrietig. Wat een verslagenheid, wat een gemis. Gecondoleerd voor alle naasten en collega’s.

 • Arjan van Duijvenboden
  7 oktober 2019 om 15:52

  dag Jenny, ik vond je een prachtig mens en ik zal je missen.

  Heel veel sterkte familie, vrienden en collega’s. Bij leven hoort een einde, maar is moeilijk te verkroppen. Sterkte!

 • Eric Wisse
  7 oktober 2019 om 15:46

  Jenny, opgewekte, hartelijke natuurvrouw…een bijzonder grote schok om te horen dat ze plots is overleden. Een bevlogen boswachter, altijd bereid om open te staan voor suggesties. Zo bouwden we in het Haagse Bos aan een alternatief huttenbos met esdoornopschot.

  Namens Stichting Duinbehoud en mijzelf wens ik alle collega’s en nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet dat dit verlies en grote gemis met zich mee zal brengen.

 • Alexandra van der Zee
  7 oktober 2019 om 11:45

  Omniversum is geschokt toen dit bericht ons bereikte. We hebben dit jaar zo intensief samengewerkt aan de film Backyard Wilderness. Ze leende haar stem aan de film, ze nam kinderen mee op tuinsafari on onze achtertuin, ze was een quizmaster bij de opening, praatte enthousiast over de film op de radio, ze inspireerde iedereen met haar mooie verhalen. We zijn haar enorm dankbaar en zullen haar nooit vergeten. We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Wij zijn er stil van.

 • Wim Kooij
  7 oktober 2019 om 10:06

  Wat een vreselijk bericht. Organisatie jubileum vogelbescherming, hoe om te gaan met de nestkasten, het parcours voor een kleinschalig hardloopevent, altijd op een prettige manier in de meedenkstand. ….

 • Immy Andela en Peter Lomans
  7 oktober 2019 om 09:20

  Geschrokken en verdrietig zijn wij over het bericht dat Jenny is overleden. Een aantal jaren geleden hebben wij intensief met haar samengewerkt bij het organiseren van maatschappelijke stages voor onze school, Heldring College in Den Haag. Onze leerlingen en wij waren diep onder de indruk van Jenny’s betrokkenheid. Niet in de laatste plaats dankzij haar zijn onze maatschappelijke stages (eerst op de Balij en later in het Haagse Bos) een groot succes geworden. Wij zullen haar nooit vergeten en wensen familie, vrienden en collega’s heel veel kracht toe.

 • lies oosterhuis
  6 oktober 2019 om 21:33

  Hallo Jenny,
  Was het maar niet echt, zo verschrikkelijk verdrietig.
  Dankje voor je inspirerende blogs en voor je talent for doing the right things.

 • GH Wijnants
  6 oktober 2019 om 17:50

  Als een gemotiveerde en betrokken boswachter, zo zullen we haar blijven herinneren. Zo was ze onder andere betrokken bij het project plezier portiers. Haar gedrevenheid en enthousiasme, onder andere te zien door de vele mooie foto’s die ze publiceerde op instagram, zullen we gaan missen!
  Van harte gecondoleerd!

 • Adri Remeeus
  6 oktober 2019 om 12:59

  In de eerste plaats mijn condoleances aan de nabestaanden. Het overlijden van Jenny is een zwaar verlies voor ons allen. Ik trok regelmatig met Jenny op tijdens excursies of gewoon samen naar vogels en vlinders kijkend in de Duivenvoordse-veenzijdse polder. Haar aanstekelijke enthousiasme zal me altijd blijven. Ik zal haar aanwezigheid in onze groene wereld zeer missen.

 • richard rijn
  5 oktober 2019 om 23:02

  wat een vreselijk nieuws,een prachtig mens is heen gegaan naar ik hoop zonder pijn,voor een ieder die haar kende en van haar hield,sterkte,blijf haar liefhebben in gedachten,tot in een andere dimensie….fantastisch mens

 • Martine Haak
  5 oktober 2019 om 22:22

  Geschrokken gisteravond. Zo totaal onverwacht. Ken haar nog vanuit mn SBB-vrijwilligertijd. Dit onbegrijpelijke verlies voor familie en vrienden, maar ook voor haar collega’s. Hoop dat de mensen die haar na stonden zich gedragen mogen voelen door medeleven en liefde.

 • Cobi en Bert Greve
  5 oktober 2019 om 21:42

  Positief, enthousiast en betrokken, zo hebben wij boswachter Jenny leren kennen. Sterkte aan iedereen die haar mist.

 • Mevrouw D.Bertels-Seelig
  5 oktober 2019 om 16:00

  heel geschokt en verdrietig met deze verlies voor haar familie en vrienden. van harte gecondoleerd en veel sterkte.

  • Ellen Keizer
   5 oktober 2019 om 18:54

   Oprecht geschrokken toen ik dit bericht las. Ik volgde haar via Social Media. Helaas nooit in het echt ontmoet maar wel via Twitter contact gehad.
   Een groot verlies.

 • Lia van den Broek (Stichting 3 maart '45)
  5 oktober 2019 om 15:59

  We zijn zeer geraakt door dit grote verlies van Jenny, deze prachtige vrolijke dame van het Haagse Bos. Ze heeft met onze Stichting in volle overtuiging ingezet om samen de historie van het bos met het bombardement van het Bezuidenhout in alle pracht en praal te vertellen. Ze was voor ons een drijvende kracht achter allerlei mooie initiatieven in het bos, zoals wandelingen, muziekoptredens en in het bijzonder de realisatie van twee verhalenborden in het bos als onderdeel van onze BB45-wandelroute. We zullen haar enthousiasme zeker missen en wensen vriend, familie en collega’s alle sterkte toe met dit verlies.

 • Leon van den Berg
  5 oktober 2019 om 13:45

  Wat ontzettend verdrietig. Voel me echt geraakt. Ik ken Jenny nog uit de tijd dat zij in Zoetermeer betrokken was bij de Balij. Vond het toen jammer dat ze naar het Haagse vertrok, maar daar heeft ze duidelijk ook de harten gestolen. Heel veel sterkte voor haar geliefden die deze klap te boven moeten zien komen. Dat zal door haar plotselinge overlijden niet meevallen.

 • Beppie Mars-van Sintanneland
  5 oktober 2019 om 11:51

  Ik ben er stil van, zo jong en zo bevlogen………….
  Mijn condoleances voor haar vriend en familie en heel veel sterkte voor dit plotselinge, onverwachte verlies ?

 • Emile Vissers
  5 oktober 2019 om 11:03

  Mijn welgemeende condoleances aan een ieder die haar na stond. Ons Haagse Bos zal haar geestdrift missen, stiller zijn.

 • Monique van den Broek
  5 oktober 2019 om 10:40

  Mijn condoleance aan de nabestaanden. Het Haagse bos, waar ik tegenover woon, was alles voor Jenny. Ze leefde voor de natuur en kon het heel goed verwoorden en enthousiast overbrengen.

 • Yvonne Bouwman
  5 oktober 2019 om 08:40

  Wat een ongelofelijk inspirerende vrouw. Heel veel sterkte familie en collega’s.

 • Hans Nijman
  5 oktober 2019 om 07:55

  wat een groot verdriet, we wensen de familie veel sterkte.

 • Hubert Lock
  5 oktober 2019 om 01:08

  Schrik hiervan, Veel sterkte aan haar collega’s en familie.

 • Liza van velzen
  4 oktober 2019 om 22:22

  Hemeltje lief! Gecondoleerd voor alle nabestaanden. Wat een schok dit nieuws.

 • Hartkamp van Houweling
  4 oktober 2019 om 21:45

  Namens alle medewerkers van scouting kampeerterrein Bieslandse Bos te Pijnacker wensen wij alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

  Inge Hartkamp van Houweling
  Voorzitter

  • Joke
   7 oktober 2019 om 13:19

   Verbijsterend! Jenny was mijn mentor bij SBB. Altijd belangstellend hoe de excursies die ik gidste gelopen waren. Altijd vol begrip en attent. Het was altijd een feestje om haar tegen te komen. Wat ga ik je missen!! Alle familie, vrienden en collega’s wens ik heel veel sterkte met dit immense verlies.

 • Linda
  4 oktober 2019 om 21:36

  Dit sloeg in als een bom toen ik het las.. zo jong, nog volop in het leven..
  Zoveel passie voor haar werk en privé zal ze ook een lieve dochter, vriendin en veel meer zijn geweest.. ?
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden. We gaan haar missen als boswachter op social media ?️?

 • Daniel
  4 oktober 2019 om 21:34

  Wat verschrikkelijk is dit! Mijn condoleances aan de familie en sterkte met het verlies. Ik heb haar vaak in het Haagse bos aan het werk gezien, ze was een toegewijde boswachter en een voorbeeld voor iedereen.

 • Marjolein
  4 oktober 2019 om 21:25

  Onbegrijpelijk. Zo’n aardig en betrokken iemand. Wat zal iedereen haar missen.

 • Bianca
  4 oktober 2019 om 21:01

  Ik ben geschokt! De afgelopen jaren heb ik genoten van haar blogs. Het voelde daardoor een beetje, alsof ik haar kende.
  Ik wens iedereen, die het nodig heeft, sterkte toe de komende tijd.

 • Theo Westra
  4 oktober 2019 om 20:59

  Daar schrik je toch echt wel van. Sterkte met dit verlies voor nabestaanden in het bijzonder en Staatsbosbeheer in het algemeen en ieder die haar na aan het hart ligt.

  • Ruben
   4 oktober 2019 om 21:20

   Dank je wel Jenny voor alles wat we samen mochten doen en beleven, excursies, op stap met school kinderen en natuur educatie.
   Je kennis van de natuur, je enthousiasme en warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, en me blijven inspireren
   Dank je wel mooi mens.

   Mijn deelneming en sterkte aan alle mensen die Jenny mochten kennen

 • Henny
  4 oktober 2019 om 20:37

  Beduusd is het woord wat ik voel, ik volgde graag haar blogs omdat haar passie voor in wat zij deed zo binnenkwam. Op haar laatste blog nog gereageerd en er een nog een dankjewel voor gekregen, Nou lieve Jenny als iemand een dankjewel mag krijgen ben jij het. Ik wens iedereen die veel van haar houden, heel veel sterkte, steun en liefde toe.

  • Arie van der Graaf
   7 oktober 2019 om 20:06

   Wat een Schok, we hebben een jaar of twee samen gewerkt, altijd opgewekt en heel veel verstand van de natuur, we zullen je echt gaan missen. Familie en vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit enorme verlies!

 • Peter Broere
  4 oktober 2019 om 20:22

  Gecondoleerd en heel veel sterkte.

 • Ron Bijl
  4 oktober 2019 om 20:20

  Ongelofelijk wat een vreselijk bericht. Ik heb altijd zeer prettig met Jenny samengewerkt en was zeer onder de indruk van haar kennis en bevlogenheid. Heel veel sterkte gewenst.

 • Henk en Lia van Iersel Imker Bijlianna Delfgauw
  4 oktober 2019 om 20:03

  Heel veel sterkte toegewenst aan haar familie en vriend eveneens ook aan haar collega’s met dit onverwachte verlies

 • Richard
  4 oktober 2019 om 20:02
  • Joos
   4 oktober 2019 om 21:29

   Wat een schok. Zo’n lieve enthousiaste vrouw. Veel te jong, midden in het leven. Bijzondere reisleider.
   Met een glimlach denk ik aan de dassenburcht in Limburg. Je had er nog veel meer moeten zien.

 • Benny Middendorp
  4 oktober 2019 om 20:00

  Een groot verlies. Ik heb Jenny leren kennen als een vakkundig en prettig persoon. Gecondoleerd en veel sterkte aan vriend en familie.

  • Ruben
   4 oktober 2019 om 21:21

   Dank je wel Jenny voor alles wat we samen mochten doen en beleven, excursies, op stap met school kinderen en natuur educatie.
   Je kennis van de natuur, je enthousiasme en warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, en me blijven inspireren
   Dank je wel mooi mens.

   Mijn deelneming en sterkte aan alle mensen die Jenny mochten kennen

 • Marga Krijgsman
  4 oktober 2019 om 19:58

  Wat een afschuwelijk bericht. Zo’n bevlogen iemand en fijn persoon. Heel veel sterkte iedereen.

 • Joost
  4 oktober 2019 om 19:52

  Gecondoleerd en heel veel sterkte!!

  • Gemma Kras
   4 oktober 2019 om 23:03

   gecondoleerd en sterkte voor haar dierbaren en collega’s

  • annalies grol
   6 oktober 2019 om 21:22

   Ik ben me rot geshrokken, jezus, wat erg.
   Gecondoleerd alle naaste familie!!! Sterkte!!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog