www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Bloemenpracht in de Achterhoek

2 juni 2014 Staatsbosbeheer in Achterhoek

breedbladige orchisWat een geluk om de lente mee te maken in de Achterhoek. Ik vervang boswachter Sanne Beld tijdens haar zwangerschapsverlof en laat dat nou net in de prachtige junimaand vallen! Eindelijk kan ik eens van dichtbij meemaken waar mijn collega’s in de Achterhoek zo hard voor werken het hele jaar. Precies op het goede moment maaien, het terrein zo inrichten dat we optimaal het kwel tot zijn recht kunnen laten komen. En wat gebeurt er dan in juni? Precies: de orchideeen knallen de grond uit. En dat roept erom om bewondert te worden! Dat heb ik vanochtend gedaan. En dat kan je zelf ook doen door bijvoorbeeld de gele wandelroute bij Koolmansdijk te lopen. Klik hier voor de route.

Geniet ervan!
Boswachter Marike Vissers

gevlekte orchiswelriekende nachtorchis

 

 

reageren

geef een reactie

  • John van Eijsden
    13 juni 2015 om 17:24

    Heb van mijn leven nog nooit zoveel orchissen bij elkaar gezien als vandaag. Wat een schitterend gezicht.

  • Achterhoek Agenda
    4 juni 2014 om 10:43

    Het ziet er inderdaad prachtig uit! Tijd voor een wandeling.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog