www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Hulde aan onze vrijwilligers!

7 december 2019 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Het is 7 december, nationale vrijwilligersdag. Dé dag bij uitstek om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Symbolisch dan, want de echte zon laat zich vandaag maar bar weinig zien. Al maakt het onze vrijwilligers over het algemeen weinig uit, weer of geen weer, ze zijn er.

In de Achterhoek hebben we in totaal zo’n 150 vrijwilligers. Wat onze vrijwilligers zoal doen? We kunnen het beter andersom vragen, wat doen ze niet! Inventariseren van flora en fauna, bomen knotten, dennetjes trekken en zagen op de heide. Maar ook wandelpaden onderhouden, broedhopen maken en nog veel meer!

Elke vrijwilliger of vrijwilligersgroep heeft zijn eigen specialiteit. De ene vrijwilliger vind het heerlijk om zelfstandig te inventariseren in het veld. Anderen vinden het juist gezellig om samen buiten bezig te zijn. Ieder is vrijwilliger op een manier die bij hem of haar past en wij zijn dankbaar voor alle inzet, of dat nou éénmalig is tijdens de natuurwerkdag of een vaste dag in de week. Dankzij jullie tijd, inzet, kennis en passie voor natuur kunnen wij onze terreinen nog beter en mooier beheren.

Dus namens Staatsbosbeheer maar vooral ook namens de natuur, bedankt vrijwilligers!

 

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  21 mei 2020 om 09:21

  NACHTEGAAL

  Mocht die vogel zich
  overdag uitleven, ’t was
  gewoon een zanger.
  Zijn stem bij vollemaansnacht
  krijgt echter de hoogste lof.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog