www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Help ook mee tijdens de natuurwerkdag

24 oktober 2022 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Heb je geen tijd om structureel vrijwilligerswerk te doen maar wel zin om een keer de handen uit de mouwen te steken in de natuur? Kom dan meehelpen bij de natuurwerkdag. Hieronder op een rij waar tijdens de natuurwerkdag bij Staatsbosbeheer in de Achterhoek gewerkt wordt.

Barchem: werken tussen de schapen in natuurgebied Beekvliet

In dit gebied organiseren wij samen met onze ‘buur’ Natuurmonumenten en IVN Noord Midden Achterhoek de natuurwerkdag. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende natuur als heide, natte graslanden en vennen. Tijdens de natuurwerkdag kan je helpen de heide in stand te houden. Wil je meer weten over dit gebied, lees dan de blog die ik eerder over dit gebied schreef. Klik HIER). Extra leuk deze natuurwerkdag is dat in dit gebied schaapkudde De Belhamel graast en er ook bij tijdens de natuurwerkdag. Superleuk, want wanneer kan je nou aan de slag met een schaap als collega?! Lijkt je dat ook wat, meld je dan aan en kom ook meehelpen.

Klik HIER om je aan te melden. 

Naam: De oude ijsbaan
Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 09:30 – 15:00
Werkzaamheden: Hei opschonen
Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch is aanwezig
Adres: Kruising Maandagsdijk/Muldersweg
Verzamelplek: Vanaf de kruising Maandagsdijk met de Muldersweg wordt u met bewegwijzering naar de locatie geleid.

Wilgen knotten op de historische wallen van Doesburg

In Doesburg liggen de Doesburgse Linies, een gebied in beheer van Staatsbosbeheer. Het gebied bestaat uit vestingwallen van oude verdedigingswerken die de stad omringen. Een vaste groep  vrijwilligers helpt Staatsbosbeheer elke week bij onderhoud aan de Hoge Linie. Deze groep opent ook op 5 november haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om éénmalig te helpen met beheer en onderhoud. Tijdens de natuurwerkdag gaat de groep hier aan de slag om knotbomen te snoeien.

Klik HIER  om je aan te melden 

Naam: Lage Linie Doesburg
Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 10:00 – 15:00
Werkzaamheden: Snoeien, wilgen knotten
Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
Adres: Halve Maanweg 2, 6982 AM Doesburg
Verzamelplek: Verzamelen bij het kruispunt van de Halve Maanweg, Looiersweg en Oranjesingel

Heide schonen in de Heidehoekse vloed (Zelhem/Halle)

De Heidehoekse Vloed is een relatief jong natuurgebied, maar al volop in ontwikkeling. Het gebied heeft afwisselend natte en droge heide, watergangen, bosjes en bossages. Een vaste groep vrijwilligers zijn hier wekelijks actief om te helpen met beheer en onderhoud van het gebied. Deze groep vrijwilligers opent ook op de natuurwerkdag haar deuren voor iedereen die het leuk vindt om een dagje de handen uit de mouwen te steken. De natte en droge heideterreinen hebben beheer en onderhoud nodig om te voorkomen dat ze helemaal dichtgroeien. Tijdens de natuurwerkdag kan je meehelpen de heide vrij te houden en snoeiwerkzaamheden.

Klik HIER om je aan te melden voor locatie Heidehoekse Vloed.

Naam: Boelekeerlspad
Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 09.00 – 15.00
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, hei opschonen
Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch is aanwezig
Adres: Stadsedijk 4, 7025 EK Halle
Verzamelplek: Wij verzamelen ter hoogte van Stadsedijk 4 bij picknickplaats Besseldersbos
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog