www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Doe 4 november ook mee met de natuurwerkdag!

19 oktober 2023 Boswachter Doreen Rugers in Achterhoek

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen, doe ook mee! Tijdens deze landelijke dag worden er door heel Nederland klussen in de natuur opgepakt door vrijwilligers. In gebieden van Staatsbosbeheer in de Achterhoek zijn er ook meerdere locaties waar je de handen uit de mouwen kan steken. Dus lijkt het je leuk om een dagje lekker te helpen in het groen, kijk dan snel hieronder waar je kan helpen.


Beekvliet (Barchem)

Boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en vrijwilligersgroep IVN-NMA organiseren ook dit jaar samen de Natuurwerkdag op Beekvliet- Stelkampsveld. We gaan samen met 300 schapen aan de slag in een heidegebied om jonge berken en dennen af te zetten die in de heide groeien. Zo helpen we de heide open te houden. Naast de werkzaamheden op de heide is er ook snoeiwerk in een houtwal. Na de soep is er rond 13.00uur voor de liefhebber een excursie over landgoed Beekvliet van ongeveer 3km.

Aanmelden of meer weten? Klik HIER

 

De hoge linie (Doesburg)

De hoge linie is een oude militaire vestingwal rondom Doesburg. De knotbomen op de linie hebben een snoeibeurt nodig. De hoge linies zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek dus dit is gelijk een kans om dit stukje natuur en cultuurhistorie te bewonderen. We hebben een groep vaste vrijwilligers die hier elke zaterdag aan de slag zijn, maar zij kunnen 4 november wel een beetje hulp gebruiken.

Aanmelden of meer weten? Klik HIER

Werken op het Boelekeerlspad (Halle)

Help mee met Boelekeerlspad te onderhouden door begroeiing langs het pad te snoeien en te zagen. Het Boelekeerlspad is een wandelroute die door natuurgebied Heidehoekse Vloed en Besseldersbos loopt. Vrijwilligers, verenigd in Stichting de Boelekeerl, onderhouden het wandelpad en kunnen daarbij uw hulp goed gebruiken. Als u dan later in het jaar nog eens terugkomt om de gevarieerde wandelroute te lopen kunt u nog nagenieten van uw eigen werk.

Aanmelden of meer weten? Klik HIER 

 

Zijn deze te ver weg of al vol? Je kan ook een kijkje nemen op www.natuurwerkdag.nl voor een klus bij jou in de buurt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog