www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

En nog een brandhoutactie…

1 maart 2018 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

De afgelopen brandhoutactie in bosgebied De Elzen op het Eiland van Dordrecht is bijzonder succesvol verlopen. Op dit moment ligt er echter nog genoeg hout voor een tweede ronde. Aanstaande zaterdag 3 maart 2018 kunnen haardhoutliefhebbers weer terecht op de Noorderelsweg in Dordrecht. Deze tweede actie start om 08.00uur en duurt tot 11.00uur. De prijs per kuub hout is ongewijzigd (55 euro). Er kan niet contant worden betaald. Er dient te worden gepind.

“Tja, er ligt nog genoeg (essen)hout voor zo’n tweede actiedag” zegt Cors Aantjes, boswachter beheer bij Staatsbosbeheer in de Biesbosch. “Nadat de aannemer zijn werk had gedaan, kwam er eigenlijk meer hout beschikbaar, dan wij aanvankelijk hadden gepland. Haardhoutliefhebbers zijn aanstaande zaterdag, wat ons betreft weer van harte welkom op de Noorderelsweg in Dordrecht. We beginnen om 08.00uur en stoppen rond 11.00uur.” Bosgebied De Elzen ligt op het Eiland van Dordrecht en bestaat sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Voor die tijd werden er suikerbieten en aardappelen verbouwd. In het kader van de Randstadgroenstructuur, zoals dat plan toen heette, werd het terrein beplant met struiken en bomen en maakt thans onderdeel uit van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. In het noorden grenst het gebied aan de Louisa-en Cannemanspolder en in het zuiden aan de Tongplaat, eveneens een voormalige landbouwpolder die tegenwoordig onder invloed is gebracht van het buitenwater. In het gebied rusten veel wintertalingen, kolganzen, watersnippen, kieviten en bergeenden.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog