www.boswachtersblog.nl/ BuitenPlaatsen

Al vijfentwintig jaar niet kinderachtig

14 januari 2013 Kunsthistoricus Marcel van Ool in BuitenPlaatsen

Het klokhuis bestaat een kwart eeuw! Van Sesamstraat heb je op een bepaalde leeftijd wel echt genoeg maar Het Klokhuis blijf je kijken. Het is sinds 1988 op tv en groeide al snel door naar een stabiel aantal kijkers; bijna 400.000 in de winter en zo’n 200.000 in de zomer.
In mijn studentenhuis vonden we het zo leuk dat we meestal wel keken, met borrel 😉 Dát is ook de kracht van het programma: als je kinderen niet kinderachtig benadert, maak je iets dat volwassen ook leuk vinden.
Eindredacteur Loes Wormmeester in NRC van afgelopen zaterdag: “Het is een algemene aanname dat uitleggen saai is, dat kinderen alleen amusement willen. Maar dat is gewoon niet waar. Er is behoefte aan een vrolijke manier van leren over de wereld. De emotie van ‘hé, dat wist ik nog niet’, is heel prettig. Zowel voor kinderen als volwassenen.”
Sinds ik bij Staatsbosbeheer werk, weet ik dat een hele organisatie het enorm vleiend vindt als Het Klokhuis aandacht aan je besteedt. Gelukkig gebeurde dat Staatsbosbeheer regelmatig, zoals bij de Oostvaardersplassen en tot twee keer toe bij het oerrund. Zelf ben ik er trots op dat er aan een meer dan honderd jaar oude core business van Staatsbosbeheer, bosbouw, een hele aflevering gewijd was.
En volgens mij hebben we voor de volgende 25 jaar nog onderwerpen genoeg! Bellen jullie snel weer eens? We vinden jullie echt goed!

reageren

geef een reactie

  • Meta
    15 januari 2013 om 11:58

    Ja, wij keken ook met t studentenhuis naar klokhuis! Blijft leuk.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog