www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

99, 100, 101.. de 102e ROEG!

8 mei 2015 Albert Broekman in Drenthe

Het voorjaar is de drukste tijd in de natuur en dus ook voor ons als Staatsbosbeheer-medewerkers. Dan loop je wel eens het risico een mooie mijlpaal te missen. Afgelopen zaterdag was namelijk de 102e aflevering van ROEG! TV op de buis bij de Drentse omroep. De 100e hebben we dus een beetje over het hoofd gezien…

Wat app je daar?
De laatste aflevering had net als de 100e en 101e weer een lekkere lentevibe. Presentator Joris Barske en boswachter Pauline Arends gingen op de digitale toer met de nieuwe Veldgids-app voor op je smartphone. Daarmee kun je met een paar tikken uitzoeken wat voor vogel, plantje of insect je voor je hebt. Verder vroeg boswachter Evert Thomas in deze 102e editie van ROEG! TV aandacht voor zonnende adders op het fietspad. En de net afgezwaaide gedeputeerde Rein Munniksma nam ons mee op een fijne voorjaarswandeling langs het riviertje de Reest.

http://www.youtube.com/watch?v=6lPIaXweLmY

Lui achterover leunen is er ook de komende tijd niet bij voor ons en voor de RTV Drenthe-crew onder leiding van Jan Dijk. ROEG! blijft gelukkig nog een tijdje in de programmering. Voor een aflevering van ca. 14 minuten moeten wekelijks meerdere items ‘geschoten’ en gemonteerd worden. En ja, daarvoor moet je vaak naar buiten (laten we dat nu helemaal niet erg vinden als boswachters..)!

de ROEG-boswachters Pauline, Kees, Evert en Aaldrik

PS: Volgen jullie ROEG! al op twitter (www.twitter.com/roegTV) en Facebook (www.facebook.com/roeg)? Dan blijf je op de hoogte van de nieuwste items, tips van de boswachters, en natuurlijk natuurnieuws.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog