www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Duik in de wereld van de boswachter op KUNA

7 juli 2015 Boswachter Kees van Son in Drenthe

DWINGELDERVELD – Vanaf donderdagmiddag gaat het Taribush Kuna Festival los in Lheebroek. Tot en met zondag 12 juli vind je op Kamp de Marke kunst, theater, muziek, cultuur, lekker eten, en veel leuke mensen die genieten van een ontspannen dag in de natuur. Het festivalterrein ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, en deels op terrein van Staatsbosbeheer. Deze bijzondere locatie geeft het feest een weergaloos decor en een unieke sprookjesachtige sfeer. Ontdek het zelf en kom ook!

KUNA in 2014
KUNA in 2014

Boswachtersdiploma
Wij doen vanuit Staatsbosbeheer dit jaar voor het eerst mee op Taribush Kuna en we pakken het meteen groot aan. In onze Boswachterswereld kunnen kinderen en hun ouders beleven, spelen, doen, creëren en leren. Een centrale rol in de Boswachterswereld heeft de grote Staatsbosbeheer-tent. Rondom de tent is van alles te doen in allerlei ‘hoeken’, met als toppers het Blotevoetenpad en de stoere Boswachtergames waar je een diploma mee kunt verdienen!

Safari?
Ook kun je dagelijks met de boswachter mee op safari in het Dwingelderveld. Wilde dieren genoeg, maar je moet wel je ogen en oren openen! Afhankelijk van het weer kun je kiezen uit drie excursies: vogelgeluiden herkennen, dagvlinders opsporen en libellen zoeken. Wordt het laat? Blijf dan lekker slapen in de natuur op ons Natuurkampeerterrein Lheederzand. Uiteraard hebben we een speciaal boswachtersarrangement bedacht.

Op de site van het Taribush Kuna Festival kun je alvast een deel van de activiteiten in de Boswachterswereld vinden. Maar er is nog meer te doen. Kom daarom vooral gezellig buurten in onze tent. We zijn van 9 t/m 12 juli dagelijks open van 12.00 tot ca. 18.00 uur (donderdag vanaf 15.00 uur).

https://twitter.com/Bosw8erAlbert/status/618162133574914048

Volg voor en tijdens het festival mijn belevenissen via Twitter via @bosw8eralbert. Tot snel!

Boswachter Albert Henckel

PS: Boswachter Albert Broekman heeft iedere middag nog een verrassing in petto: carving! Dat is figuurzagen in het groot met een motorzaag. Je hoort vanzelf wanneer ie begint 🙂

Albert zaagt een eekhoorn!
Albert zaagt een eekhoorn!
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog