www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Doe mee aan de Natuurwerkdag in ’t Mensingebos (of een andere plek)

29 oktober 2015 Staatsbosbeheer in Drenthe

RODEN – Op zaterdag 7 november a.s. is de jaarlijkse Natuurwerkdag 2015, georganiseerd door Landschapsbeheer NL en de natuurorganisaties. In Drenthe kun je op tientallen prachtige plekken aan de slag; waaronder maar liefst 9 bij Staatsbosbeheer. Help jij mij mee om het heideterrein ‘Moltmakersstuk’ en de ‘Oude Vaart’ weer open en zichtbaar te maken? Beide liggen in het Mensingebos bij Roden.

het Moltmakersstuk, Landgoed Mensinge
het Moltmakersstuk, Landgoed Mensinge

De Oude Vaart is een brede sloot die loopt van zuidoostelijke naar noordwestelijk richting langs het Moltmakersstuk. Ooit is het de bedoeling geweest dat de Oude Vaart de verbinding zou gaan vormen tussen Assen en Groningen. De vaart zou de ontbrekende schakel invullen tussen de Norgervaart en het Leekstermeer. In 1845 zijn de gebroeders Balkema uit het Groningse Delfzijl vol enthousiasme begonnen aan deze enorme klus op het Landgoed Mensinge. Ze hebben zich er enorm op verkeken. Drie jaar later was het geld op en moesten ze het project staken.

Oude Vaart deze herfst, Landgoed Mensinge. Foto: Albert Broekman
de Oude Vaart deze herfst, Landgoed Mensinge. Foto: Albert Broekman

Wat gaan we doen?
We gaan 7 november opslag (kleine boompjes en struiken) verwijderen van het talud van de Oude Vaart. Hierdoor kun je de heide en vaart straks beter beleven vanaf het informatiepaneel wat uitleg geeft over dit unieke gebied. Heb je zin om hier bij te helpen? Ik begin deze dag om 9:30 uur met koffie en thee en tussen de middag zorg ik voor een lekkere pan warme snert. Neem je zelf wat broodjes mee? We stoppen rond 14.00 uur. Als je eerder weg moet, is dit uiteraard geen probleem 😉 Je kunt je aanmelden door te reageren op dit bericht of mij een mail te sturen/te bellen: a.broekman@Staatsbosbeheer.nl , tel: 06-51312540.

Wie weet tot 7 november!

Boswachter Albert Broekman

Liever aan de slag in een ander natuurgebied van Staatsbosbeheer in Drenthe? Bijvoorbeeld op het Balloerveld, in de boswachterij Ruinen of het Siepelveen?
Op de landelijke website van de Natuurwerkdag vind je info over locaties en activiteiten bij jou in de buurt. Zo ook een overzicht van de activiteiten bij Staatsbosbeheer in Drenthe.

reageren

geef een reactie

  • Blue tits and other Drenthe birds, 1 May 2015 | Dear Kitty. Some blog
    29 oktober 2015 om 19:04

    […] Mensingebos in Drenthe: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog