www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Na lente komt.. winter?

8 januari 2016 Staatsbosbeheer in Drenthe

Deze week werd het Noorden van het land verrast door hevige ijzel. Dit bracht het nodige ongerief met zich mee. Veel wegen waren onbegaanbaar, het openbaar vervoer lag plat en code rood waarschuwde mensen om geen onnodige risico’s te lopen en zoveel mogelijk binnen te blijven. Ook wij, de boswachters, hebben onze werkzaamheden de afgelopen dagen op een lager pitje moeten zetten. Door bevroren takken en gladde bospaden was het niet heel verantwoord om buiten te werken.

Dieren hebben gelukkig minder last van ijzel dan mensen. De vogels die niet tegen de kou kunnen, trekken naar warmere streken, reeën huppen en rennen nog vrolijk rond en de dassen zijn ook nog steeds actief. Doordat alleen de bovenlaag van de grond bevroren is, kunnen dieren door te wroeten en krabben nog steeds voedsel vinden. Bomen kunnen meestal goed tegen de kou. IJzel beschermt knoppen en blaadjes zelfs tegen vorst. Bloesemknoppen die op het punt van uitkomen stonden door de hoge temperaturen in december, zijn wel kapot gevroren. Het hoort er allemaal bij: dit is winter, dit is natuur.

Wij konden het niet laten om tóch naar buiten te gaan en dit bijzondere schouwspel vast te leggen op camera. De mooiste foto’s delen wij hier graag met jou.

En nu we toch je aandacht hebben: nog alle goeds en veel gezondheid gewenst voor 2016!

De Drentse boswachters van Staatsbosbeheer

PS: Op Twitter hebben we nog veel meer foto’s gedeeld, check:


https://twitter.com/Bosw8erAlbert/status/685061345398665216


https://twitter.com/Lysandervan0/status/685045803568754688

reageren

geef een reactie

  • Ice skating on street, video | Dear Kitty. Some blog
    8 januari 2016 om 21:53

    […] Winter and wildlife in Dutch Drenthe province: here. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog