www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom ook naar KUNA!

20 juli 2016 Staatsbosbeheer in Drenthe
De Boswachterswereld in 2015.

De Boswachterswereld in 2015.

LHEEBROEK – Vanaf donderdagmiddag 21 juli gaat het Taribush Kuna Festival los in Lheebroek. Tot en met zondag de 24e vind je op Kamp de Marke kunst, theater, muziek, cultuur, lekker eten, en veel leuke mensen die genieten van een ontspannen dag in de natuur. Het festivalterrein ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe; deels op terrein van Staatsbosbeheer. Deze bijzondere locatie geeft het feest een weergaloos decor en een unieke sprookjesachtige sfeer. Ontdek het zelf en kom ook!

Wij doen vanuit Staatsbosbeheer voor de tweede keer mee aan Taribush Kuna en we pakken het groot aan met een echte Boswachterswereld. Met daarin de topper van verleden jaar: het grootste mobiele Blotevoetenpad van Nederland! Een spannend, verrassend en ook leerzaam avontuur voor alle leeftijden. Een centrale rol in de Boswachterswereld heeft de grote Staatsbosbeheer-tent, met veel informatie, een knus winkeltje, leuke boswachters die je van alles over de natuur kunnen vertellen én een vernieuwde Dwingelderveldnatuurquiz!

Hier een filmpje van de opbouw op woensdag 20 juli:

Bijlsteelhangen en houthakken
Wil je je echte boswachterskracht beproeven, dan hebben we het houtplakkenzagen in de aanbieding. Samen met mij of één van m’n collega’s zaag je een mooie plak van een berkenstam. Of je doet mee aan het Bijlsteelhangen: iets voor de échte krachtpatsers! Het ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar de spierpijn komt de volgende dag.

Kortom, er is van alles te beleven in de Boswachterswereld van Staatsbosbeheer. Op de site van het Taribush Kuna Festival vind je alle activiteiten. Kom gezellig langs in Lheebroek en voel je even een boswachter onder de boswachters!

We zijn dagelijks open van 12.00 tot ca. 20.00 uur (donderdag vanaf 15.00 uur). Of volg mijn collega Albert Henckel tijdels het festival op twitter.

Boswachter Hans Kruk
Taribush Kuna

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog