www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Hier groeide tot voor enkele jaren terug nog mais !

19 juni 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zo snel kan het dus gaan! In amper 2 jaar tijd is 80 hectare landbouwgrond omgetoverd tot een waar paradijsje. En toegevoegd aan het Drents-Friese Wold. Veldleeuwerikken zingen hier het hoogste lied en roofvogels eten hun buik vol met muizen. En wat een pracht aan bloemen!

We hebben het hier over het gebied rondom het Canadameer. 80.000 bomen en struiken zijn ten noorden van het meer geplant en zoals u ziet doen ze het goed. Dat geeft vertrouwen dat het bos er wel komt met de dieren die daar bij horen. Het gebied ten zuiden van het Canadameer blijft een open landschap zonder bos. Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst runderen het gras kort houden. Vandaar de afrasteringen.

Ik bezoek het gebied regelmatig en spreek dan bijna altijd enthousiaste wandelaars en ruiters. Ruiters die het een uitdaging vinden met hun paard of aanspanning door de spartelvijver te rijden. En zie honden uitgelaten het water in springen nagekeken door een glimlachend baasje. Het Canadameer is bestemd voor zwemmers en strandrecreatie. Honden en ruiters zijn hier daarom niet welkom. Voor wandelaars liggen er mooie routes. Eén daarvan gaat naar een romantisch bruggetje met uitzicht over een ven. De route is voorzien van prachtige picknick tafels.

Wie weet kom ik u binnenkort tegen.

Boswachter Corné Joziasse

 

canadameer weide

Bloemenweide met jonge aanplant

honden- en paardenspartelvijver

Spartelvijver voor honden en paarden

boomaanplant

Bosaanleg

vennetje noord canadameer

Ven gezien vanaf het bruggetje

reageren

geef een reactie

  • Bosaanplant doet het goed | Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
    3 juni 2016 om 10:31

    […] meer in een vorig blog over natuurontwikkeling rond het Canadameer […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog