www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Boomfeestdag bij Diever

16 maart 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Diever– Feest was het zeker! 30 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Roosjensschool uit Diever hebben zich vanochtend het zweet op het voorhoofd gewerkt om maar liefst 400 bomen te planten. De kinderen wonen pal naast en sommigen zelfs in het nationaal park het Drents-Friese Wold: het grootste bos van Noord Nederland. En dan wil je toch wat doen voor het bos waar je zo dicht bij woont! Na een kwartiertje doortrappen op fiets konden na een korte uitleg de bomen de grond in. Dat gebeurde in kleine groepjes gewapend met een spade en onder de arm de te planten boompjes.

Om het bos aantrekkelijker te maken voor planten en dieren kunnen we wel wat meer variatie gebruiken. Het bos is ooit aangeplant om hout te produceren. Met één of twee soorten. Niet echt aantrekkelijk voor veel dieren. Vandaar dat we bij Staatsbosbeheer ruimte maken voor een meer gevarieerd en natuurlijk bos. En daar hebben die geweldige kinderen vanochtend uitstekend bij geholpen door 400 beuken te planten.

Het was heerlijk werken in het zonnetje. De kinderen genoten volop en een jongen vroeg mij of hij volgend jaar weer mee mag doen. Mooi toch?   Harde werkers laat je niet met lege handen naar huis gaan dus kregen alle kinderen een mooie drinkbeker mee naar huis. Ik weet zeker dat de kinderen nog wel eens gaan kijken naar hun boom!

boomfeestdag 2016 2

boomfeestdag 2016 1

Foto’s Corné Joziasse

En natuurlijk waren enkele moeders en onze vrijwilligers van de partij om de kinderen te helpen met planten. Iedereen bedankt!

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog