www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Hippisch Drenthe organiseert opnieuw Autumn Desert Trail in Drents-Friese Wold

20 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Autumn Desert Trail

Ook in 2018 organiseert Hippisch Drenthe een nieuwe editie van de Autumn Desert Trail in de Kale Duinen. Vorig jaar nam de evenementenorganisator de organisatie van dit populaire evenement van Staatsbosbeheer over. De succesvolle editie van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg op 27 & 28 oktober 2018.

Organisatie van start

Nadat Stichting OlmenEs uit Appelscha halverwege augustus groen licht gaf voor gebruik van land om te parkeren is Hippisch Drenthe van start gaan met de organisatie. En het liep direct storm. Binnen een week werden er meer dan 700 tickets verkocht, waardoor het maximale aantal deelnemers van 750 bijna bereikt is.

Tegen algen en mos

Dat de Autumn Desert Trail doorgaat is niet alleen goed nieuws voor de deelnemers die uit alle windstreken naar Appelscha rijden. Het is ook heel goed nieuws voor de natuur in het unieke natuurgebied van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. 363 dagen per jaar is het niet toegestaan om met een paard van de ruiterpaden af te wijken op de Kale Duinen. Broedvogels en zeldzame flora hebben maximale bescherming nodig. De Autumn Desert Trail biedt jaarlijks een eenmalige uitzondering op deze regel.

De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Ruiters financieren natuur beheer

Een deel van het inschrijfgeld wordt besteed aan beheer van het terrein. Jonge bomen worden verwijderd zodat de Kale Duinen kaal blijven. De ruiters helpen zo mee om dit unieke gebied te behouden. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Informatie

Nieuws en extra informatie, via Facebook: Hippisch Drenthe, de website: Hippisch Drenthe, of via de mail: info@hippischdrenthe.com

Het evenement trekt ieder jaar weer veel bekijks van wandelaars. Niet zo gek eigenlijk want het is een prachtig zicht al om al die paarden te zien. U bent van harte uitgenodigd dit spektakel met eigen ogen mee te maken.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog