www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Beversafari Horsterwold

17 april 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
Met de hele familie op zoek naar bevers
Met de hele familie op zoek naar bevers

Scoor de Grote Vijf

Bever kanosafari Horsterwold

Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin! In het Horsterwold gaan we op zoek naar nummer 3 op de lijst, de bever.

’s Avonds komen de bevers uit hun burcht en gaan opzoek naar voedsel en werken zij aan hun burcht. Kom speuren naar de bever in het Horsterwold, en misschien scoor je hem zelf! Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer kano je door het leefgebied van de bever. Natuurlijk verblijven ook andere wilde dieren in dit gebied, die hun sporen achter laten. Beleef het voorjaar tijdens een avontuurlijke tocht in de schemer. Na afloop drink je nog een drankje op de camping. De safari is geschikt voor kinderen, mits zij kunnen zwemmen!

Bowachter verteld tijdens de safari
Bowachter verteld tijdens de safari

Waar en wanneer?
De excursie is op zaterdag 27 april, 25 mei en 22 juni en start om 18.00 uur bij de camping de Parel aan de Groenewoudseweg 71, 3896 LS Zeewolde. Om ongeveer 22:00 uur ben je terug. Dan sluit de boswachter af en wordt u nog een drankje aangeboden op de camping.Kostprijs is €25,- p.p. Dit is inclusief kanohuur, koffie, thee.

Geen tijd om te eten?
Speciaal voor dit arrangement serveert camping de Parel voorafgaand aan de excursie een heerlijke Beverhap á € 7,50, zodat u niet met een lege maag op pad hoeft. Graag met uw aanmelding doorgeven of u wilt komen eten, u dient dan uiterlijk om 17.00 uur aanwezig te zijn.

Gezien de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk Stuur 2 werkdagen voor aanvang een e-mail naar r.koetsier@staatsbosbeheer.nl  of bel met 06-50680069
Ga voor meer informatie naar www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf .

Volg de bever op www.volgdebever.nl

sporen van de bever
sporen van de bever
reageren

geef een reactie

 • j hoekstra
  17 april 2013 om 10:36

  ik heb gevraagd waarom het almeerderzand zo kaal is gemaakt ik vind dit schandalig waarom krijg ik geen antwoord en wilt u daarna geen mails meer sturen hartelijk dank j hoekstra

  • staatsbosbeheerflevoland
   17 april 2013 om 11:03

   Beste j Hoekstra,

   Op uw reactie is wel gereageerd misschien dat dit u ontgaan is dus daarom plak ik hem hier nogmaals onder.

   Beste J. Hoekstra,

   De gemeente Almere is inderdaad begonnen met het opschonen van de struiklaag op het strand. Staatsbosbeheer voert deze actie niet uit maar heeft op verzoek van de gemeente Almere wel een flora fauna check gedaan. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u het beste contact opnemen met Mevr. S. Boekstal van de gemeente Almere. Zij is de projectmanager hiervan.
   Hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Thijmen van Heerde
   Boswachter Stadsbossen Almere

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog