www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Beversafari Horsterwold koud van start gegaan.

15 mei 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
Op pad  (foto R. Legdeur)
Op pad
(foto R. Legdeur)

Op 27 april is de eerste Beversafari in het Horsterwold van start gegaan. Na een week van regenbuien, is het deze vrijdag gelukkig droog en ongeveer 12 graden. Om 17.00 uur melden de eerste safarideelnemers zich op Camping de Parel en word er gezamenlijk een heerlijke Beverhap gegeten (nee, deze is niet van bevervlees gemaakt). Als we om 18.00 uur met in totaal 22 deelnemers compleet zijn gaan we naar de kano’s toe. Iedereen is klaar om de 10 km lange tocht te beginnen. In elke kano passen 3 deelnemers. Niet iedereen is geoefend, maar snel heeft ieder de slag te pakken en gaan we in het begin met flinke tegenwind op weg. Gelukkig is dit niet de hele weg zo.

Even oefenen (foto R. Legdeur)
Even oefenen
(foto R. Legdeur)
Knaag sporen
Knaag sporen

Langs de over laat de bever zijn eerste sporen goed zien, her en der liggen om geknaagde boomstammen. Van een kleine afstand komen we langs een beverburcht varen. De bever laat zich alleen nu nog niet zien, waarschijnlijk nog niet wakker. Hier maakt een van de kanovaarders een ongelukkige beweging en gaat een kano om. Gauw het water uit en er worden wat droge jassen gegeven om niet helemaal af te koelen. Het is dus van groot belang om droge kleding mee te nemen, je weet het maar nooit. We gaan vlug verder om de ongelukkigen niet te veel af te laten koelen. Even verder laat een muskusrat zich even zien. Dit dier is eigenlijk helemaal geen rat, maar familie van de bever. We hebben de wind nu goed in de rug en komen gemakkelijk vooruit. Zo zijn we al gauw bij de nieuwe kanotunnel en nemen wij hem als eersten in gebruik.

De nieuwe kanotunnel wordt voor  het eerst gebruikt (foto R. Legdeur)
De nieuwe kanotunnel wordt voor het eerst gebruikt
(foto R. Legdeur)

Aan de andere kant drinken we een kop koffie en thee om weer wat op te warmen en even uit te rusten. Na de pauze varen we nog door een prachtig gedeelte van de Stille Vallei en komen uiteindelijk weer terug op de camping. Hier worden we allemaal van een warme drank voorzien en de kleren van de ongelukkigen worden gedroogd in de wasdroger van de camping. Bij het haardvuur worden de ervaringen van deze prachtige avond gedeeld met elkaar. De beversafari zit er op.  Op naar de volgende keer met hopelijk warmere temperaturen.
De Beversafari Horsterwold wordt nog gehouden op 25 mei en 22 juni.

Kijk ook eens op www.volgdebever.nl

Rob Koetsier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog