www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

De b(l)oeiende wereld van het Zuigerplasbos.

12 juni 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
Meidoorn
Meidoorn

Na een koud voorjaar begint nu toch de zomer een beetje door te zetten. Een prachtige tijd om Naar Buiten te gaan ligt in het verschiet. Zo ook in het Zuigerplasbos. Overal zie broedende vogels, voorzichtig laten de eerste eendenkuikens zich op de Zuigerplas zien. De oudervogels hebben het er maar druk mee. Ook de planten laten zich van hun mooiste kant zien, het wit van het fluitenkruid en de meidoorn naar het geel van de boterbloemen.

Boterbloem
Boterbloem

Tussen al dat bloeiende pracht, zijn ook bijzondere soorten te zien die je niet zo gauw zou verwachten zoals bijvoorbeeld orchideeën. Iedereen kan er zomaar dagelijks van genieten tijdens een wandeling of fietstocht.

 

Rietorchis
Rietorchis

 

 

 

Wilt u deze b(l)oeiende wereld eens samen met de boswachter ontdekken? Dat kan op 23 juni, de eerste zondag van de officiële zomer. Kom deze ochtend al het moois van het Zuigerplasbos ontdekken als het nog rustig is in het bos. De tocht voert langs de waterkant, langs bloeiende orchideeën, paarden en nog veel meer.
Omdat we deels door de Paardenvallei lopen, kunnen er helaas geen honden mee.

SAM_4259
Paarden in de Paardevallei

 

De wandeling vertrekt op zondag 23 juni ’s ochtends om 09.00 uur. Om ongeveer 11.00 uur zijn we weer terug. Kosten excursie tot 12 jr. € 2,50, vanaf 12 jr. € 5,-. Verzamelen op de parkeerplaats Zuigerplasbos aan de Zuigerplasdreef in Lelystad. Tip: neem een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan, bij regenachtig weer zijn laarzen aan te bevelen.
Gezien de drukte is het aan te raden te voren te reserveren via r.koetsier@staatsbosbeheer.nl, want vol is vol.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog