www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Vervolg Staatsbosbeheer om de tafel met hondenuitlaatbedrijven

25 september 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

IMG_7694

Afgelopen zaterdagmiddag is een vijftal hondenuitlaat-services (HUS) uit Lelystad met de boswachter van Staatsbosbeheer op pad geweest om te kijken naar alternatieve bosgebieden om grotere groepen honden uit te laten.

IMG_7703

Aanleiding voor de wandeling was de afspraak die voor de zomervakantie is gemaakt tussen Staatsbosbeheer en de HUS bedrijven in Lelystad om te zoeken naar alternatieven voor het Zuigerplasbos en het Gelderse Hout. Zie het blog van juli.
Een 4-tal alternatieve locaties is door Staatsbosbeheer aangeboden, namelijk het Visvijverbos, een ander gedeelte van het Gelderse Hout, een strook in het Rivierduingebied en een strook in het Lage Vaartbos. Het Rivierduingebied en het Lage Vaartbos bleken op voorhand minder geschikt voor dit gebruik dus beperkte de wandeling zich tot het Visvijverbos en ander gedeelte van het Gelderse Hout. Gekeken is in het terrein naar de mogelijkheden, de praktische aandachtspunten en mogelijke oplossingen.
Zoals al in het eerste gesprek is aangegeven staat het recreatieve beheer in beide gebieden op een laag pitje en zijn er extra beheersinspanningen nodig om het gebied beter bruikbaar te maken. Zo geldt voor beide gebieden dat er regelmatig gemaaid moet worden om er goed te kunnen wandelen.

IMG_7711

Voor het vervolg is daarom de afspraak gemaakt om te kijken welke extra beheersmaatregelen nodig zijn en wat de kosten daarvan zijn. Daarna wordt er weer verder gesproken.

 

 

 

Rob Koetsier
Boswachter Stadsbossen Lelystad-Zeewolde

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog