www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

De helden van Hengelsportvereniging Lelystad Dronten.

14 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

1

Elke vereniging heeft ze wel, bikkels die nooit nee zeggen, op wie je altijd een beroep kunt doen onder wat voor omstandigheden dan ook. De Hengelsport vereniging Lelystad/Dronten kent er ook een paar. Reint Hille, Michael Scheffer, Johan Govers, Rutger Vos en  Hendrik.
Zondag 13 oktober stond een grote schoonmaak actie gepland in de Zuigerplas. Met toestemming van Staatsbosbeheer begonnen deze helden aan een onderwater schoonmaak actie. In de loop der jaren waren er nogal wat takken en bomen door stormen in het water terecht gekomen.

2
Daardoor raakten veel lijnen met toebehoren in de onzichtbare takken verward en werden vissen beschadigd als door die takken werden binnen gehaald. Milieu- en dieronvriendelijk, zo dacht dit vijftal. Dus was er maar één manier om er van af te komen en dat was weghalen. Zo ontstond het idee om Staatsbosbeheer toestemming te vragen om met een motorboot, die takken en bomen weg te halen. Zo gezegd zo gedaan. Op de bewuste zondag ochtend werd de boot opgehaald en ging men richting Zuigerplas.
Alles werkte mee behalve het weer. In erbarmelijke omstandigheden, harde wind en een grote hoeveelheden regen, moest de klus geklaard worden. En het vijftal slaagde er in om een groot deel van de Zuigerplas van boomstammen, takken en gesneuvelde lijnen te ontdoen.

4

Na de lunch ging men verder alsof het de mooiste dag van het jaar was. De regen viel onophoudelijk in grote hoeveelheden neer en de harde wind zorgde voor een onaangename temperatuur. Een dag voor bij de kachel en een kom snert. Nee, niet voor deze vijf. Onverschrokken ging men weer aan de slag. Het was ondanks het weer toch een gezellige en nuttige dag. Deel 2 van de schoonmaak zal plaatsvinden in het voorjaar van 2014.

5

Als de HSVL/D een oorkonde zouden hebben voor toewijding en inzet, dan konden de vijf helden wat mij betreft hem gelijk in ontvangst nemen. Zij zijn een voorbeeld voor alle verenigingsleden. Jongens, bedankt!
Ger Gilissen (HSVL/D)

 

Met dank aan de Hengelsportvereniging Lelystad/Dronten voor hun hulp.
Rob Koetsier
Boswachter Lelystad Zeewolde

 

reageren

geef een reactie

  • Boswachters Flevoland
    21 juni 2016 om 11:01

    Ja dat kan, met een vispas van de vereniging anders even bij de vereniging informeren

  • J.n. Ammerlaan
    20 juni 2016 om 20:33
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog