www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Talkshow over nieuwe wildernis

17 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Staatsbosbeheer organiseert voor de maanden oktober en november verspreid over het land een aantal Wilderniscafés. Deze talkshows over nieuwe wildernis in Nederland sluiten aan bij de film De Nieuwe Wildernis. De editie Flevoland is een coproductie met Provincie Flevoland en vindt plaats in Lelystad, op zondagmiddag 27 oktober vanaf 12.00 u tot 13.45 uur in het Agoratheater.

De Nieuwe Wildernis, de spectaculaire natuurfilm over de Oostvaardersplassen die sinds eind september in de bioscoop te zien is, is inmiddels een bioscoophit. In het café staat deze ‘lokale wildernis’ centraal. Is het gebied een groene goudmijn? Welke mogelijkheden biedt het gebied qua recreatie? En voor ondernemers? Staatsbosbeheer nodigt iedereen uit om mee te denken.

Van column tot cabaret
Verwacht geen zware, inhoudelijke discussies, maar een vrolijk, muzikaal programma. Ieder Wilderniscafé heeft een aantal gasten, die nauw betrokken zijn bij het gebied dat centraal staat. Flevolandse ondernemers, bestuurders, filmmakers, boswachters en bezoekers gaan met elkaar het gesprek aan. Maar een Wilderniscafé is meer: cabaret, livemuziek en columns maken het café tot inspirerende start van het winterseizoen.

Wilderniscafé Oostvaardersplassen
In dit nieuwe wildernis café staan de Oostvaardersplassen centraal. Dit gebied tussen Almere en Lelystad, van zo’n 6000 hectare groot, is een ooit door de mens aangelegde polder, die aan de natuur is teruggegeven. En die heeft er schitterende dingen meegedaan. Het resultaat? Een fantastisch moerasgebied met uitgestrekte plassen en woeste graslanden, waar dieren en planten hun eigen gang gaan. De film over het gebied, De Nieuwe Wildernis, is inmiddels een bioscoophit. Welke mogelijkheden biedt het gebied qua recreatie? En voor ondernemers? Kom en denk mee!

Waar en wanneer? Datum: zondag 27 oktober 2013 van 12 tot 13.45 uur (wintertijd!). Locatie: Agoratheater, Agorabaan 12, 8224 JS te Lelystad. Partner: Provincie Flevoland.

Gasten

  • Bert Gijsberts, gedeputeerde. Geboren in Bant, getogen in oostelijk Flevoland en woonachtig in Almere. Portefeuille Ruimtelijke Ordening, water, wind, wonen, Markermeer-IJmeer en Europa.
  • Jori Wolf. Jori Wolf is landschapshistoricus bij Staatsbosbeheer. Zij onderzocht aan Rijksuniversiteit Groningen wildernis in Nederland.
  • Hajé de Jager. Hajé de Jager is eigenaar Hajé Hotels & Restaurants en nauw betrokken bij recreatie in het gebied.
  • Bob Crébas. Bob Crébas is grondlegger van Nederlands eerste commerciële kringloopwinkel en eigenaar van natuurbelevingpark Netl in de Noordoostpolder.
  • Frits van Bruggen, lid hoofddirectie van de ANWB en president commissaris van PWN.
  • Arjan Postma. Arjan Postma is De Wereld Draait Door-boswachter, kenner van nog net niet alle belangrijke natuurgebieden in Nederland.

Livemuziek In het nieuwe wildernis café staan telkens twee muzikale intermezzo’s op het programma. Deze komen voor rekening van de jonge en talentvolle Tilburgse band In Lak’Ech.

Presentatoren Het café wordt geleid door Frank van Pamelen, presentator, kleinkunstenaar, schrijver, en door Michel Jehae, communicatieadviseur bij Staatsbosbeheer, en freelance gespreksleider en presentator

Wildernsicafés
Kijk voor het volledige programma van andere wilderniscafés op www.nieuwewildersniscafe.nl of op www.nieuwewildernis.nl voor alle wildernisactiviteiten in Nederland. De toegang is gratis.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog