www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nachtelijke avonturentocht voor het hele gezin door IVN en Staatsbosbeheer

23 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
foto IVN
foto IVN

Op zaterdagavond 26 oktober a.s. organiseren IVN en Staatsbosbeheer in Zeewolde een boswandeling. Je bent van harte welkom in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29. De start is om 19.30 uur en het programma duurt ongeveer twee uur.

foto IVN
foto IVN

De wandeling in het donker wordt geleid door een IVN gids; de nachtwandeling eindigt bij een kampvuur dat verzorgd wordt door de boswachter van Staatsbosbeheer. Tijdens de wandeling wordt stil gestaan bij de nacht- en schemerdieren en ook wordt gekeken naar objecten die op deze avond te zien zijn aan de nachtelijke hemel. De wandeling eindigt bij een kampvuur waar een verhalenverteller van Staatsbosbeheer een spannend ‘nachtverhaal’ zal vertellen. De activiteit is bedoeld voor jong en oud, dat wil zeggen voor kinderen onder begeleiding en volwassenen. Voor IVN leden is het gratis, niet leden betalen € 3,50 en een gezin met kinderen € 7,50.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Harry Stappers 036-5223228 of h.stappers7@upcmail.nl

IMAG0199

Wat is de Nacht van de Nacht? Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op een zaterdag in oktober en wordt georganiseerd door de Provinciale Milieufederaties in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu.
De Nacht van de Nacht wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog; Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de Nacht van de Nacht willen we mensen laten genieten van de donkere nacht en dit onderwerp breed onder de aandacht brengen.

Tijdens de boswandeling gaan we zo stil mogelijk wandelen door het bos op zoek naar uilen en andere nachtdieren. De IVN gids vertelt over nachtdieren in het Horsterwold en zal met behulp van batdetector vleermuizen trachten te signaleren. Bij helder weer zullen we met een sterrenkijker de hemel afzoeken naar sterren, sterrenbeelden en een aantal planeten. Er zal uitleg gegeven worden over wat er zoal te zien is. Bij het kampvuur kunt u naast het luisteren van het verhaal, ook uw vragen stellen aan de boswachter. Belangrijk is dat u geschikt schoeisel aan hebt en enigszins donkere kleding draagt; indien nodig ook regenkleding meenemen.

Zie ook de site: http://www.ivn.nl/zeewolde

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog