www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Naar buiten in het vernieuwde Kotterbos en Horsterwold

18 maart 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Veelzijdige groene oases om in te genieten. Dat beoogden de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer met de kwaliteitsverbeteringen in Horsterwold en Kotterbos. De natuur en de voorzieningen in deze gebieden konden wel een duwtje in de rug gebruiken.  Het werk is gedaan. Daarom is er op zaterdag 24 mei van 10 – 16  een openingsfeest in beide gebieden. Reserveer de datum vast in uw agenda, er is van alles te doen.

De bossen met oude,  wat saaie populieren zijn veranderd in half open boslandschappen, rijk aan water en met veel meer mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. De natuur kan verder groeien en bloeien. De recreant kan er volop zijn groene hart ophalen. Op 24 mei  vieren we dat met een openingsfeest. Tussen 10 en 16 uur vinden tal van activiteiten plaats in zowel het Kotterbos als het Horsterwold. Diverse gratis sportevenementen en  rondleidingen,  theater voor jong en oud. Ook deelname aan Geocaching en diverse workshops zijn mogelijk..Dit dankzij onder andere de samenwerking met tal van sportverenigingen in Almere en Zeewolde.

Kotterbos
De natuurboulevard is het hart van het Kotterbos met aan de noordkant de ruime blik over de Oostvaardersplassen en middenin het uitzicht over de waterkant en het halfopen boslandschap. Tijdens het openingsfeest worden er kunstwerken op de zuid- en noordkop van de boulevard onthuld. Kinderen en ouderen hebben deze objecten samen gemaakt met de kunstenaar. Er is een MTB tourtocht over de nieuwe route. Een wandeltocht is uitgezet, landschapskunstenaars zijn aan het werk, meedoen aan een archeologische rondleiding of rondrit met de ecokar door het gebied. Het kan allemaal. Startplek voor dit alles is de parkeerplaats aan de Kotterbosweg.

mtb route kotterbos 5

Horsterwold
De Stille Kern is uitgebreid tot een Stille Vallei. Waterpartijen en een boslandschap waar je doorheen mag struinen met een groep konikpaarden die het begrazen. De dag start met een kidsrun  en er is een crossloop voor volwassenen. Geocachers kunnen hun hart ophalen bij het zoeken naar waypoints en Cameranu.nl neemt in samenwerking met Kidzklix kinderen mee op een fotosafari door de Stille Kern. Onderweg door het gebied kunt u over de schouder meekijken van een aantal kunstenaars die hun impressies van de natuur vastleggen. Kortom, een dag vol avontuur en ontdekking.  Startplek voor dit alles is  de Horsterberg.

Reserveer zaterdag 24 mei alvast in uw agenda voor een vernieuwde kennismaking met het Kotterbos of het Horsterwold. Via onze digitale media houden we u op de hoogste van de activiteiten en het programma van het openingsfeest op 24 mei:
Boswachtersblog: http://staatsbosbeheerflevoland.wordpress.com/
www.staatsbosbeheer.nl   ; www.flevoland.nl/kotterbos en www.flevoland.nl/horsterwold

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog