www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Eerste mindervalidenvisplek in het Zuigerplasbos officieel in gebruik genomen

12 mei 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

IMG_2330

Zondag 11 mei werd de visplaats voor mindervalide sportvissers aan de Zuigerplas in Lelystad officieel in gebruik genomen. Na een openingswoord van voorzitter Leen Andeweg van de Hengelsportvereniging Lelystad kon de officiële handeling van start gaan. Piet v Leeuwen, zelf gekluisterd aan de rolstoel, plaatste samen met boswachter Rob Koetsier van Staatsbosbeheer, Reint Hille en Michael Scheffer (de initiatiefnemers van dit project) van de hengelsportvereniging Lelystad, een daarvoor gemaakt paaltje met daarop het symbool van een vissende rolstoeler. Piet mocht als eerste zijn hengels uitgooien.

IMG_0027IMG_0030

Een aantal weken geleden kwamen Reint en Michael van de hengelsportvereniging bij Staatsbosbeheer langs met de vraag of er wat gedaan kon worden voor mindervalide vissers, zodat zij ook in de Zuigerplas konden vissen. Daarop zijn we gaan kijken welke locatie geschikt was voor dit doel. Al gauw was er een mooi plekje gevonden, vlakbij de parkeerplaats van het Zuigerplasbos aan de Zuigerplasdreef. Daarop zijn de vrijwilligers van de hengelsportvereniging met schoppen en harken aan de slag gegaan. Eerst moet er een stuk afgekalfde oever hersteld worden. Dit kon mooi opgevuld worden met de grond die vrijkwam uit het cunetje dat gegraven moest worden. Hierop is nieuw zand aangebracht en daaroverheen is een laag Grauwakker gelegd. Na alles goed te hebben aan getrild lag er een mooie verharde visplek. Met het plaatsen van het bordje is de plek officieel in gebruik genomen.

IMG_2351IMG_2373

De Hengelsportvereniging Lelystad, de oudste en grootste vereniging in Lelystad, gaat extra aandacht besteden aan de toegankelijkheid van het viswater in de Flevoland voor rolstoelers. Een groeiend aantal gehandicapte sportvissers ondervinden vaak problemen om de waterkant te bereiken. De toegankelijkheid naar het viswater laat helaas in veel gevallen nog steeds te wensen over. De waterbeheercommissie van de HVL gaat in kaart brengen waar verbeteringen gewenst zijn en waar dat ook is te realiseren. Vervolgens zal overleg worden gevoerd met andere partijen om te bezien welke mogelijkheden er zijn om het ook voor rolstoelers mogelijk te maken om de hengelsport te beoefenen. Tot die partijen behoren de gemeente Lelystad, de Provincie Flevoland, de federatie Sportvisserij Midwest Nederland en Sportvisserij Nederland zelf.

Boswachter Rob Koetsier en
namens de Hengelsportvereniging Lelystad Ger Gillessen
Foto’s: Ger Gillessen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog