www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Officiële opening natuurboulevard en kunstwerk Kotterbos

19 mei 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Zaterdag 24 mei wordt het vernieuwde Kotterbos bij Almere officieel geopend. De opening markeert dat de recreant na 2,5 jaar werkzaamheden weer volop kan genieten van al het groen. Om 9.45 uur openen gedeputeerden Bert Gijsberts en Jaap Lodders, districtshoofd Staatsbosbeheer Nick de Snoo, en kunstenaar Hein Walter de natuurboulevard en het kunstwerk ‘Vrijheid voor iedereen’ op de zuidelijke punt. 24 Mei is dé dag om in het Kotterbos op ontdekkingstocht te gaan. Van 10-16 uur is het openingsfeest ‘Los in het Kotterbos’ met veel sport- en ontdekactiviteiten voor volwassenen en kinderen.

In de afgelopen 2,5 jaar is de natuurboulevard aangelegd. Het vormt het hart van het Kotterbos met aan de noordkant de ruime blik over de Oostvaardersplassen. Midden op de natuurboulevard zijn er uitzichten over de waterkant en het halfopen boslandschap van het Kotterbos. Er zijn nieuwe wandelingen en fietsrondes mogelijk vanuit Almere en de natuur is afwisselender geworden. Kunstenaar Hein Walter realiseerde met ouderen en kinderen twee kunstwerken. Op de noordkant van de natuurboulevard staat kunstwerk ‘De levensboom’.

Sport
Op 24 mei zijn er allerlei sport- en ontdekactiviteiten dankzij de samenwerking met sport- en bewonersverenigingen. Fietsen, MTb-en, wandelen, crossloop. Kindertheatervoorstellingen, dieren schilderen, excursies de natuur in met ecokar en kano, archeologisch rondleiding. Het kan allemaal.

Locatie
Startplek van alle deze gratis activiteiten is het dagrecreatieterrein de Bever langs de Kotterbosweg. Daar vindt u twee tenten met horeca, kinderactiviteiten en stand Staatsbosbeheer en archeologie, en ook springkussens. De startplek is met de fiets bereikbaar. De auto kunt u parkeren bij de Oostvaarderskliniek en vervolgens naar de startlocatie wandelen. Voor het volledige programma van het openingsfeest in het Kotterbos; ga naar de website: www.flevoland.nl/openingsfeest

Europese subsidie
Voor dit project ontvangt de provincie Flevoland subsidie van de Europese Unie. De kwaliteitsverbeteringen in het Kotterbos worden mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Plattelandsontwikkeling en Staatsbosbeheer. Europa investeert in zijn platteland.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog