www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Ecokarsafari loopt als een trein

17 augustus 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Na de eerste zomermaand van proefdraaien kunnen we gerust stellen dat de ecokarsafari door de Stille Kern een succes is. Halverwege juli is Staatsbosbeheer samen met de gemeente Zeewolde, in het kader van de zomercampagne “Puur Zeewolde”, begonnen met safari’s per fluisterstille elektokar, door de prachtige Stille Kern. Al direct bij de kick-off van het programma liep het storm met aanmeldingen. Elk van de woensdagen en vrijdagen van de zomermaanden tot en met eind september is nagenoeg volgeboekt.
Dat er behoefte is aan deze wijze van natuurbeleving mag onder andere blijken uit  enthousiaste mails die wij ontvingen, zoals de onderstaande.

“Wat ben ik blij met dit initiatief.
Ik hoop zo dat dat een succes wordt.
Wij van de Seniorenraad Zeewolde hadden dit als een grote wens,”ouderen weer in de natuur terug”.

Ook op de omliggende kampeerterreinen blijkt er veel animo voor de safari’s. De folders gaan als ‘zoete broodjes’ en wat is het leuk om onze zomergasten, uit alle delen van Nederland, mee te nemen naar de nieuwe Stille Kern. Dan zijn we als natuurbeheerders best trots op wat we kunnen laten zien en wat we  in de polder allemaal tot stand kunnen brengen.

Tot nog toe hebben we tijdens bijna elke excursie vlak bij de grazende konikspaarden kunnen komen. Dan nemen we ook ruim de tijd om naar het gedrag van de dieren te kijken en de groepsverbanden te kunnen bestuderen. Vaak ontdek je dan de verschillende harems, leidmerries en dominante hengsten. Afgelopen vrijdag wilde de kudde zich niet laten zien, maar het geduld van de safarigangers werd beloond met een 8-tal damherten die vredig in de bosrand stonden te grazen. Elke trip is weer uniek en verrassend. En zoals mijn schoonvader altijd pleegt te zeggen als je eigenlijk geen zin hebt om mee naar buiten te gaan: “De thuisblijver heeft altijd ongelijk”.

Als je je nog wilt aanmelden, er zijn nog enkele plekken vrij. Kijk daarvoor op http://www.staatsbosbeheer.nl/safaristillekern

Boswachter Hans-Erik Kuypers

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog