www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Grote vijf beversafari spectaculair afgesloten

19 augustus 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Het werd een latertje tijdens de beversafari op 16 augustus in het Horsterwold. Om 18.00 uur verzamelde de groep deelnemers zich bij camping de Parel voor de beversafari.

sporen van de bever
sporen van de bever

In het begin moest ieder nog even wennen om in zo’n wiebelende kano te zitten en de juiste peddelslag te vinden. Na ongeveer een kwartier kanoën werden we al verrast door de eerste bever. Deze zwom snel door en ging de kant op tussen het riet en liet zich niet meer zien, zodat alleen de voorste deelnemers hem hadden gezien. Na halverwege een pauze te hebben gehouden vloog er een ijsvogel een stukje mee langs de kano. Prachtig om te zien.

De bever liet zich daar niet zien wel volop sporen van afgeknaagde bomen en takken. We dachten al dat we ze verder niet meer te zien zouden krijgen tot het al bijna donker werd. Daar doken in een keer drie bevers op. Een zagen we naar een burcht zwemmen en verdwijnen, de ander twee gaven een geweldige show door met hun staart op het water te slaan en een tijdje in de buurt van de kano te blijven rond zwemmen. Hier hebben we wel een kwartier van kunnen genieten voordat de bevers ieder zijn of haar kant op ging.

Na terug komst hebben we onder het genot van een drankje nog even kunnen nagenieten van de beversafari en kregen de kinderen een grote vijf beverspelt ter herinnering aan hun beveravontuur.

 

Primeur; Een kanowedstrijd bij de eerste plas. En niemand is omgeslagen!
Primeur; Een kanowedstrijd bij de eerste plas. En niemand is omgeslagen!

Dit was de laatste beversafari van dit seizoen in het kader van De Grote Vijf. Het wordt nu te nel donker om nog op pad te gaan. Vanaf volgend jaar mei kunt u weer mee met de beversafari in het Horsterwold. Wie weet tot ziens.

 

Boswachter Rob Koetsier

 

Wat is De Grote Vijf?

Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien. Ook in Nederland kun je speuren naar wild tijdens De Grote Vijf safari’s van Staatsbosbeheer. Ga samen met de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar één van de vijf grote wilde dieren van Nederland: reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden.

Op zoek naar De Grote Vijf

Met stoere voer- of vaartuigen ga je de natuur in. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent. Een tocht langs plekken waar je normaal niet zomaar komt…

Benieuwd naar alle Grote Vijf safari’s? Voor deze safari’s kun je nu al online reserveren.

www.degrotevijf.nl

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog