www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Twee leuke tips voor de herfst in het Gelderse Hout

9 oktober 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

paddestoelen zoeken
Herfstvakantie
Geheimzinnige schimmels en andere herfstperikelen in het Gelderse Hout

Het is weer herfstvakantie, wat is er dan heerlijker om lekker naar buiten te gaan en met je vader, moeder, opa of oma het bos en de herfst ontdekken.Nog leuker wordt het als je dit samen met de boswachter te doen. Dat kan op 16 oktober.Misschien ontdek jij ook wel een dodemansvinger of heksenboter. Weet je niet wat dat is? Geef je dan op en ga mee.

De wandeling vertrekt op 16 oktober ’s middags om 14.00 uur op de parkeerplaats Gelderse Hout aan de Oostranddreef in Lelystad. Om 15.30 uur zijn we weer terug bij het begin.
De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Tip: neem een klein spiegeltje en je laarzen mee.
SAM_4870

 

Nacht van de Nacht
Donkere struintocht door het Gelderse Hout

Staatsbosbeheer organiseert op de avond van de Nacht van de Nacht 25 oktober een spannende struintocht door het donkere bos.
Ooit wel eens in een donker bos gelopen? Nee? Pak dan nu je kans en ga mee op een spannende ontdekkingsstruintocht door een donker bos.

 1000_uilnacht

Deze avond ga je samen met de boswachter op pad en beleef je het bos op een geheel andere manier dan overdag. Halverwege stoppen we bij een bijzondere plek in het Gelderse Hout. Hier wordt je verwelkomt door een verhalenverteller bij een knappend houtvuur en kan je luisteren naar een boeiend verhaal over de duisternis.

Durf jij het aan? Geef je dan snel op!

De struintocht is zeer geschikt voor kinderen, maar niet voor wandelwagens en mensen die slecht ter been of slecht ziend zijn.
Tip: trek laarzen aan, het is modderig in het bos, zaklantaarn kan je thuislaten.
Start is om 20.00 uur op de parkeerplaats Gelderse Hout aan de Oostranddreef Lelystad. We zijn om omstreeks 21.30 uur weer terug bij het beginpunt.
De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Meld je snel aan bij de boswachter voor één van deze twee activiteiten op telefoonnummer 06-50680069 of r.koetsier@staatsbosbeheer.nl, want vol is vol.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog