www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Stem mee voor nieuwe natuur in Flevoland!

15 oktober 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Binnenkort besluit de provincie Flevoland over de plannen voor nieuwe natuur in Flevoland. Staatsbosbeheer heeft hiervoor vier mooie plannen ingediend. ‘Flevolandnatuur met een plus – Natuur van dichtbij’, dat is de rode draad van onze plannen in Flevoland.

zuiderzeespeelbos loopboom

Stemmen
De ANWB heeft zich verbonden aan het programma nieuwe natuur via de campagne met de term nieuwe natuur met de ANWB- factor. Via de site van de ANWB is het mogelijk jouw stem uit te brengen en dus mee te praten over welk project straks mag worden uitgevoerd. Hieronder staan de ingediende plannen van Staatsbosbeheer kort weergeven en een verwijzing naar de site waar je kunt stemmen. We horen graag wat je van de plannen vindt!

Almere Eemvallei
Er liggen in dit gebied ten zuidoosten van Almere heel veel mogelijkheden. In de toekomst zullen hier steeds meer mensen gaan wonen en hopen we mens en natuur op een mooie manier samen te kunnen brengen. Het staat nog niet vast hoe het gebied er exact uit gaat zien behalve dat het een afwisselend gebied van en voor mens en dier wordt,de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer informatie over dit plan

De kop op het Horsterwold
Dit gebied kan zich ontwikkelen tot regionaal recreatieknooppunt van waaruit de Flevolandse natuur ontdekt kan worden. Het gebied ligt centraal in het fietsknooppuntennetwerk. Daarnaast komt er een kano-opstapplek, een aanlegsteiger voor boten, een wandelroute en in de toekomst is er ruimte voor een ondernemer.

Meer informatie over dit plan

Oostvaardersplassen-gebied
De Oostvaardersplassen hebben internationale allure. Mede door de film ‘De Nieuwe Wildernis’ is dit de plek waar veel mensen op zoek gaan naar een bijzondere natuurervaring. Door nieuwe natuur te creëren ontstaan nieuwe mogelijkheden om de natuur van dichtbij te ervaren en komen er volop kansen het gebied een recreatieve en economische impuls te geven.

Meer informatie over plan

Extra perceel Kuinderbos
Met dit plan wordt het Kuinderbos afgerond en wordt de aansluiting op de omgeving verbeterd. In het Kuinderbos is al veel te doen en de mogelijkheden worden nu alleen nog maar groter. We verwachten bovendien dat bijzondere planten en dieren zich er thuis gaan voelen.

Meer informatie over dit plan

Programma Nieuwe Natuur
Flevoland biedt ruimte voor ontwikkeling. De provincie zoekt provinciebreed naar de beste ideeën en initiatieven voor nieuwe natuur in Flevoland. In het programma leggen we de verbinding tussen mens en natuur. Natuur dichtbij de mensen. Natuur waarvan je kunt genieten als je er uit wilt trekken. Natuur die robuust is, die divers is en die goed beleefbaar en toegankelijk is voor inwoners en bezoekers.

Boswachters op Omroep Flevoland
Vanaf 5 september besteed omroep Flevoland iedere vrijdagavond aandacht aan programma Nieuwe Natuur. Onze boswachters zijn ook een paar keer met de nieuwe natuurplannen te zien binnen programma Natuurlijk Flevoland op vrijdagavond.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog